Italialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastiketta
Valmista itse aitoja ja maukkaita italialaisia pikkulihapullia. Spagetin kanssa annoksesta tulee ruokaisa.
Ainekset
- 2 siivua vaaleaa leipää ilman kantteja
- 1 keltasipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 kananmunaa
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 0,5 dl basilikanlehtiä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl parmesaaniraastetta
- 400 g paistijauhelihaa
- ripaus chiliä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 prk paseerattua tomaattia
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 dl basilikanlehtiä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Leikkaa hiiva- tai vuokaleivästä tai muusta vastaavasta kantit pois ja jauha leivät tehosekoittimessa tai veitsellä hienoksi. Lisää tilkka vettä ja anna liota. Purista pehmenneestä leivästä liika vesi pois.
Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja laita sekoitusastiaan yhdessä liotetun leivän kanssa. Lisää munat. Silppua basilika hienoksi ja raasta parmesaani. Sekoita ne ja lisää öljy massaan. Lisää jauheliha ja mausteet. Astiassa pitäisi nyt olla tiukka taikina.
Pyörittele öljytyin käsin pieniä lihapullia voipaperin päälle tai suoraan paistinpannulle. Paista pallerot kuumalla pannulla pikaisesti niin, etteivät ne kypsy sisältä liikaa.
Laita tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan muhimaan murskatun valkosipulin ja basilikasilpun kera. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Keitä spagetti ohjeen mukaisesti, kuumenna kastike ja lisää siihen lihapullat juuri ennen tarjoilua. Annostele lautasille ja raasta päälle parmesaania. Tuore basilika tuo päälle kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan