Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista itse aitoja ja maukkaita italialaisia pikkulihapullia. Spagetin kanssa annoksesta tulee ruokaisa.

Ainekset

  • 2 siivua vaaleaa leipää ilman kantteja
  • 1 keltasipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 dl basilikanlehtiä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • 400 g paistijauhelihaa
  • ripaus chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl basilikanlehtiä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Leikkaa hiiva- tai vuokaleivästä tai muusta vastaavasta kantit pois ja jauha leivät tehosekoittimessa tai veitsellä hienoksi. Lisää tilkka vettä ja anna liota. Purista pehmenneestä leivästä liika vesi pois.

Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja laita sekoitusastiaan yhdessä liotetun leivän kanssa. Lisää munat. Silppua basilika hienoksi ja raasta parmesaani. Sekoita ne ja lisää öljy massaan. Lisää jauheliha ja mausteet. Astiassa pitäisi nyt olla tiukka taikina.

Pyörittele öljytyin käsin pieniä lihapullia voipaperin päälle tai suoraan paistinpannulle. Paista pallerot kuumalla pannulla pikaisesti niin, etteivät ne kypsy sisältä liikaa.

Laita tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan muhimaan murskatun valkosipulin ja basilikasilpun kera. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Keitä spagetti ohjeen mukaisesti, kuumenna kastike ja lisää siihen lihapullat juuri ennen tarjoilua. Annostele lautasille ja raasta päälle parmesaania. Tuore basilika tuo päälle kauniin värin.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan reseptiHirvilihapullat tomaattikastikkeessaLammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennosKääryleet tomaattikastikkeessaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaJauheliha-lehtikaalipyörykät ja kantarellikastike
LihapullatLiharuokaHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti