Italialaiset mantelikorput

Biscotti on näiden rapeiden korppujen italialainen nimi. Italiassa ja etenkin Toscanassa ne ovat suosittu jälkiruoka. Paikallisen tavan mukaan ne kastetaan makeaan valkoviiniin. Sähkövatkaimesta on korppujen valmistuksessa suuri apu.

20 korppua

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 7 ½ dl jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g mantelirouhetta

Valmistusohje

1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi mantelirouhe.

2. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi palloa. Muotoile pallot noin 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne kahdeksi suorakulmioksi, joiden leveys on noin 10 cm ja paksuus 1,5 cm. Paista 12-15 minuuttia.

3. Ota korppulevyt uunista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa levyt viistoon noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta korput ritilälle leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.