Italialainen brunssi: paistettuja munia con scamorza
Tässäpä meille brunssi italialaiseen tyyliin.
4 hengelle
- 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 1/2 kuppia tomaattikastiketta à la "viiden minuutin salsa" -resepti
- 8 munaa
- 6 pientä mozzarella-palloa, puolitettuna
- 6 basilikanlehteä
- suolaa ja tuoretta pippuria
Valmistusohje
Munien tarjoileminen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa on elämys, johon ei koskaan kyllästy, ei ainakaan, jos Davidin sanoihin on luottamista. Munat ovat kotoisaa ruokaa.
- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää tomaattikastike. Kiehauta.
- Lisää munat. Anna niiden paistua kastikkeessa. Aseta mozzarellat päälle.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Poista kansi ja lisää lopuksi revityt basilikanlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan