Italialainen brunssi: paistettuja munia con scamorza

Tässäpä meille brunssi italialaiseen tyyliin.

4 hengelle

  • 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 1/2 kuppia tomaattikastiketta à la "viiden minuutin salsa" -resepti
  • 8 munaa
  • 6 pientä mozzarella-palloa, puolitettuna
  • 6 basilikanlehteä
  • suolaa ja tuoretta pippuria

Valmistusohje

Munien tarjoileminen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa on elämys, johon ei koskaan kyllästy, ei ainakaan, jos Davidin sanoihin on luottamista. Munat ovat kotoisaa ruokaa.

- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää tomaattikastike. Kiehauta.

- Lisää munat. Anna niiden paistua kastikkeessa. Aseta mozzarellat päälle.

- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

- Poista kansi ja lisää lopuksi revityt basilikanlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.