Italialainen brunssi: paistettuja munia con scamorza

Tässäpä meille brunssi italialaiseen tyyliin.

4 hengelle

  • 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 1/2 kuppia tomaattikastiketta à la "viiden minuutin salsa" -resepti
  • 8 munaa
  • 6 pientä mozzarella-palloa, puolitettuna
  • 6 basilikanlehteä
  • suolaa ja tuoretta pippuria

Valmistusohje

Munien tarjoileminen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa on elämys, johon ei koskaan kyllästy, ei ainakaan, jos Davidin sanoihin on luottamista. Munat ovat kotoisaa ruokaa.

- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää tomaattikastike. Kiehauta.

- Lisää munat. Anna niiden paistua kastikkeessa. Aseta mozzarellat päälle.

- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

- Poista kansi ja lisää lopuksi revityt basilikanlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!