Isoäiti Marian spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca on yksi niistä hienoista resepteistä, joita voi tehdä ilman ruokakaupan tuoreita aineita. Se valmistuu helposti muutamassa minuutissa, ja jo pelkkä nimi on maistuva.

4 hengelle

  • 400 g spaghettia
  • 1 tölkki luumutomaatteja, pilkottuna
  • 4 anjovisfilettä
  • 1 ruokalusikallista kaprista
  • 12 mustaa, kivetöntä oliivia
  • 1 kuppi murskattuja saksanpähkinöitä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • nippu persiljaa hienoksi pilkottuna
  • suolaa ja chilipippuria (tuoretta tai kuivattua) maustamiseen

Valmistusohje

- Valmista kastike sillä aikaa kun spagetti kiehuu suolatussa vedessä.

- Lämmitä oliiviöljyä isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli ja chilipippurit. Kun valkosipuli on kultaista lisää anjovikset, oliivit, kaprikset ja pähkinät.

- Anna kiehua muutaman sekunnin ennen kuin kaadat luumutomaatit pannulle. Keitä noin 5 minuuttia.

- Noin puoli minuuttia ennen kuin spaghetti on valmista, kaada vesi pois ja laita spaghetit kastikepannulle. Näin spaghettinauhat jatkavat kypsymistään kastikkeessa. Ripottele äskettäin pilkottu persilja lautaselle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!