Isoäiti Marian spaghetti puttanesca
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651580/landscape16_9/515/290/ed87b8683424e1c929361482067e2f6b/Jk/puttanesca-8179.jpg)
Spaghetti puttanesca on yksi niistä hienoista resepteistä, joita voi tehdä ilman ruokakaupan tuoreita aineita. Se valmistuu helposti muutamassa minuutissa, ja jo pelkkä nimi on maistuva.
4 hengelle
- 400 g spaghettia
- 1 tölkki luumutomaatteja, pilkottuna
- 4 anjovisfilettä
- 1 ruokalusikallista kaprista
- 12 mustaa, kivetöntä oliivia
- 1 kuppi murskattuja saksanpähkinöitä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- nippu persiljaa hienoksi pilkottuna
- suolaa ja chilipippuria (tuoretta tai kuivattua) maustamiseen
Valmistusohje
- Valmista kastike sillä aikaa kun spagetti kiehuu suolatussa vedessä.
- Lämmitä oliiviöljyä isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli ja chilipippurit. Kun valkosipuli on kultaista lisää anjovikset, oliivit, kaprikset ja pähkinät.
- Anna kiehua muutaman sekunnin ennen kuin kaadat luumutomaatit pannulle. Keitä noin 5 minuuttia.
- Noin puoli minuuttia ennen kuin spaghetti on valmista, kaada vesi pois ja laita spaghetit kastikepannulle. Näin spaghettinauhat jatkavat kypsymistään kastikkeessa. Ripottele äskettäin pilkottu persilja lautaselle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka