Isoäiti Marian spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca on yksi niistä hienoista resepteistä, joita voi tehdä ilman ruokakaupan tuoreita aineita. Se valmistuu helposti muutamassa minuutissa, ja jo pelkkä nimi on maistuva.
4 hengelle
- 400 g spaghettia
- 1 tölkki luumutomaatteja, pilkottuna
- 4 anjovisfilettä
- 1 ruokalusikallista kaprista
- 12 mustaa, kivetöntä oliivia
- 1 kuppi murskattuja saksanpähkinöitä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- nippu persiljaa hienoksi pilkottuna
- suolaa ja chilipippuria (tuoretta tai kuivattua) maustamiseen
Valmistusohje
- Valmista kastike sillä aikaa kun spagetti kiehuu suolatussa vedessä.
- Lämmitä oliiviöljyä isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli ja chilipippurit. Kun valkosipuli on kultaista lisää anjovikset, oliivit, kaprikset ja pähkinät.
- Anna kiehua muutaman sekunnin ennen kuin kaadat luumutomaatit pannulle. Keitä noin 5 minuuttia.
- Noin puoli minuuttia ennen kuin spaghetti on valmista, kaada vesi pois ja laita spaghetit kastikepannulle. Näin spaghettinauhat jatkavat kypsymistään kastikkeessa. Ripottele äskettäin pilkottu persilja lautaselle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan