Isoäiti Marian spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca on yksi niistä hienoista resepteistä, joita voi tehdä ilman ruokakaupan tuoreita aineita. Se valmistuu helposti muutamassa minuutissa, ja jo pelkkä nimi on maistuva.

4 hengelle

  • 400 g spaghettia
  • 1 tölkki luumutomaatteja, pilkottuna
  • 4 anjovisfilettä
  • 1 ruokalusikallista kaprista
  • 12 mustaa, kivetöntä oliivia
  • 1 kuppi murskattuja saksanpähkinöitä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • nippu persiljaa hienoksi pilkottuna
  • suolaa ja chilipippuria (tuoretta tai kuivattua) maustamiseen

Valmistusohje

- Valmista kastike sillä aikaa kun spagetti kiehuu suolatussa vedessä.

- Lämmitä oliiviöljyä isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli ja chilipippurit. Kun valkosipuli on kultaista lisää anjovikset, oliivit, kaprikset ja pähkinät.

- Anna kiehua muutaman sekunnin ennen kuin kaadat luumutomaatit pannulle. Keitä noin 5 minuuttia.

- Noin puoli minuuttia ennen kuin spaghetti on valmista, kaada vesi pois ja laita spaghetit kastikepannulle. Näin spaghettinauhat jatkavat kypsymistään kastikkeessa. Ripottele äskettäin pilkottu persilja lautaselle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.