Isoäidin kaalikääryleet
Onhan näissä vähän puuhaa, mutta kyllä aidot kaalikääryleet ovat joskus vaivan arvoisia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 keräkaali
Täyte
- 400 g sikanautajauhelihaa
- ½ tl maustepippuria
- 1 dl keitettyjä riisiryynejä
- ½ tl timjamia
- ½ tl muskottia
- hieman maitoa
- soijaa
- siirappia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaalin kanta irti. Keitä kaalia runsaassa, suolatussa vedessä noin 10 minuuttia.
2. Sekoita täytteen ainekset jauhelihaan. Irrota kaalinlehdet varovasti ja levitä ne työlaudalle. Laita 2 rkl täytettä jokaiselle lehdelle ja paketoi kääryleeksi.
3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä ne sitten uunivuokaan saumakohta alaspäin. Penslaa kääryleitä soijalla ja valuta siirappia ohuena nauhana päälle. Paista noin 45 minuuttia. Käännä kääryleet paistamisen puolivälissä.
4. Tarjoile kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti