Isoäidin juustonjuoksutepannukakku
Juustokakku on klassikko, ja luultavasti pannukakut valmistettiin aikoinaan näin. Juustonjuoksutetta käytetään juuston valmistamiseen maidosta, ja sitä voi ostaa apteekista. Tarjoile kakku lakka-, vadelma- tai mansikkahillon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso kananmuna
- ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl juustonjuoksutetta
- 1 l maitoa
- 3 karvasmantelia, hienonnettuina
- 8 mantelia, hienonnettuina
- tomusokeria ja mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Lämmitä 7 dl maitoa kädenlämpöiseksi (37 astetta).
3. Vatkaa muna, sokeri ja jauhot sekä haalea maito. Lisää mantelit ja loput maidosta sekä viimeiseksi juustonjuoksute. Sekoita huolellisesti.
4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna seistä 10 minuuttia.
5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 1-1 ½ tuntia.
6. Sihtaa päälle tomusokeria ja ripottele päälle hieman mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan