Iso omenakakku
Tästä isosta ja mehevästä kakusta riittää isolle porukalle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 4-5 omenaa, kuorittuina ja kuutioituina
- 1 ½ tl jauhettua kanelia
- 3 kananmunaa
- 4 dl kidesokeria
- 150 g voisulaa
- 4 dl korppujauhoja
- 1 dl hienonnettuja manteleita
- 4 hienonnettua karvasmantelia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan, viimeiseksi sekoitat mukaan kaneliomenat ja kerman.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan