Iso omenakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676402/landscape16_9/515/290/72b2d16ab038392b121f8b117399f006/fh/955055-5839.jpg)
Tästä isosta ja mehevästä kakusta riittää isolle porukalle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 4-5 omenaa, kuorittuina ja kuutioituina
- 1 ½ tl jauhettua kanelia
- 3 kananmunaa
- 4 dl kidesokeria
- 150 g voisulaa
- 4 dl korppujauhoja
- 1 dl hienonnettuja manteleita
- 4 hienonnettua karvasmantelia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan, viimeiseksi sekoitat mukaan kaneliomenat ja kerman.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka