Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isänpäivän suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cookies-suklaapohja

  • 1 pkt Myllyn paras Cookies-suklaamurotaikinaa

Kypsälle torttupohjalle

  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
  • 1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta

Päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 5-6 kpl luumuja tai satsumia
  • n. 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata suklaamurotaikinaa hieman, levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Painele suklaataikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä suklaamurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tämän helpon suklaatortun tekoon voivat osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin. Tortun voi valmistaa jo päivää ennen herkuttelua.

Lisää aiheesta:

Hedelmärahkatorttu tai -leivoksetKirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkallaSalmiakkisuklaa-vadelmaleivoksetMansikka-lakritsipiirasKaurakeksikakkuHilla-valkosuklaapiirakka
SuklaatorttuMakeat leivonnaisetIsänpäiväMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu