Isänpäivän suklaatorttu
Tämän helpon suklaatortun tekoon voivat osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin. Tortun voi valmistaa jo päivää ennen herkuttelua.
Cookies-suklaapohja
- 1 pkt Myllyn paras Cookies-suklaamurotaikinaa
Kypsälle torttupohjalle
- 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
- 1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle
- 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
- ½-1 dl sokeria
- ½-1 rkl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (250 g)
- 5-6 kpl luumuja tai satsumia
- n. 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Sulata suklaamurotaikinaa hieman, levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Painele suklaataikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä suklaamurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuoreilla yrteillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka