Mainos
Mainos

Tämän helpon suklaatortun tekoon voivat osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin. Tortun voi valmistaa jo päivää ennen herkuttelua.

Cookies-suklaapohja

  • 1 pkt Myllyn paras Cookies-suklaamurotaikinaa

Kypsälle torttupohjalle

  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
  • 1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta

Päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 5-6 kpl luumuja tai satsumia
  • n. 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata suklaamurotaikinaa hieman, levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Painele suklaataikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä suklaamurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.