Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isänpäivän marenkiunelma

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä makea resepti voitti Arjan Leivontanurkan reseptikilpailun. Herkullinen kakku sopii myös muihin juhliin!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • n. 8-10:lle

Pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenkikuorrutus

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria

Täyte

  • 1 prk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
  • 1 prk maitorahkaa (200 g)
  • n. 3 rkl sokeria (maun mukaan)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • pari tippaa appelsiiniaromia
  • 1 tlk persikoita

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Öljyä leivinpaperi ja levitä pohjataikina siihen melko ohuelti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita päälle vielä mantelilastuja ja paista pohjaa 175 asteessa n. 20 minuuttia kunnes pohja on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, sokerit ja appelsiiniaromi. Kuutioi persikat pieneksi. Leikkaa pohjataikina keskeltä kahtia ja irrota lastan avulla leivinpaperista ja nosta vadille. Levitä kermatäyte ja hedelmät toiselle puoliskolle ja nosta toinen (marenkipuoli) päälle.

Sihtaa ennen tarjoilua kakun päälle tomusokeria ja koristele mieleiseksi.

Resepti ja kuva: Tarja Kämäräinen, Oulu

MTV3 / Arjan Leivontanurkan reseptikilpailun voittaja 2006.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Rakkaus-britaIsänpäivän marenkikakkuJouluhalkoKesäinen mansikkakakkuVadelmabritatorttuSacherkakku
MarenkiMakeat leivonnaisetKasvisruokaMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova