Isänpäivän marenkiunelma
Tämä makea resepti voitti Arjan Leivontanurkan reseptikilpailun. Herkullinen kakku sopii myös muihin juhliin!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 8-10:lle
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
Marenkikuorrutus
- 2 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 1 prk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
- 1 prk maitorahkaa (200 g)
- n. 3 rkl sokeria (maun mukaan)
- 1 tl vaniljasokeria
- pari tippaa appelsiiniaromia
- 1 tlk persikoita
Valmistusohje
Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Öljyä leivinpaperi ja levitä pohjataikina siihen melko ohuelti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita päälle vielä mantelilastuja ja paista pohjaa 175 asteessa n. 20 minuuttia kunnes pohja on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, sokerit ja appelsiiniaromi. Kuutioi persikat pieneksi. Leikkaa pohjataikina keskeltä kahtia ja irrota lastan avulla leivinpaperista ja nosta vadille. Levitä kermatäyte ja hedelmät toiselle puoliskolle ja nosta toinen (marenkipuoli) päälle.
Sihtaa ennen tarjoilua kakun päälle tomusokeria ja koristele mieleiseksi.
Resepti ja kuva: Tarja Kämäräinen, Oulu
MTV3 / Arjan Leivontanurkan reseptikilpailun voittaja 2006.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria