Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Irlantilaiset broileripiiraset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 8 pientä piirakkaa

Piirastaikina

  • 4 dl grahamjauhoa (n. 225 g)
  • 1 tl suolaa
  • 180 g voita
  • 4 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 30 g voita
  • 2 3/4 dl maitoa
  • 1 grillatun broilerin lihat
  • (tai keitetty kani)
  • 120 g keittokinkkua
  • 4 rkl murennettua eilistä leipää
  • ½ tl sitruunankuorta
  • 1 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Lisäksi

  • 8 pientä piirasvuokaa

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Sekoita jauho ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi sormenpäillä voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikinapallo jääkaappiin 30-40 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Silppua persilja. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja lisää maito vähitellen vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Hauduta vielä 3-5 minuuttia sekoitellen. Leikkaa liha sentin kuutioiksi ja kuutioi myös kinkku. Sekoita kastikkeeseen, liha, kinkku, leivänmurut, sitruunankuori, persilja, suola ja pippuri. Ota kattila liedeltä.

Pikkupiirakoiden alkuperäisresepti on Irlannista. Siellä annospiiraat täytetään kaninlihalla, mutta broileria voi käyttää yhtä hyvin. Piiraset voit tarjoilla yhtä hyvin kuumina kuin kylminä. Ne säilyvät varsin hyvin jääkaapissa ja ovat mm. erinomaista retkiruokaa.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Jaa toinen osa edelleen 8 palaksi ja painele ne piirasvuokiin, taikinan pitää ylettyä reunoihin asti. Kauli toinen taikinapala jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa 8 pyörylää, läpimitaltaan hieman suurempia kuin vuoat. Jaa täyte taikinalla vuorattuihin vuokiin. Nosta taikinapyörylät vuokien päälle ja paina reunat kiinni sormenpäillä tai haarukalla. Pistele kansitaikina, jotta höyry pääsee ulos paistamisen aikana.

4. Paista piiraita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hieman ennen kuin kumoat piiraat vuoista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork PieLiha-munuaispiirasLihapiirakat lappeenrantalaisittainEnglantilainen munuaispiiras
KanapiirakkaKinkkupiirakkaSuolaiset leivonnaisetLiharuokaKananmunatonVälipalatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine