Irlantilainen lammaspata saa makua oluesta ja valmistuu kärsivällisesti hauduttamalla. Padan kanssa kannattaa tarjoilla raikasta kaali-puolukkasalaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 400 g lampaan lapaa tai niskaa
- 6 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 rosmariinin oksa
- 1 laakerinlehti
- 1 pullo olutta
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- vettä
- suolaa
- mustapippuria
- persiljaa
Valmistusohje
Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha noin kolmen sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit padassa voin kanssa, lisää lihat ja ruskista kevyesti. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada olut pataan ja lisää noin litra vettä. Hauduta tunnin verran.
Padan hautuessa kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Lisää ne hautuneeseen pataan rosmariininoksan ja laakerinlehden kanssa. Hauduta pataa juuresten kanssa vielä noin tunti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.