Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialaiset joulupasteijat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuo Intian eksotiikkaa joululeivontaasi intialaisilla joulupasteijoilla. Tästä reseptistä valmistuu 24 kappaletta pasteijoita.

Taikina

  • 250 g pehmeää voita
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kurkumaa

Täyte

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sinappia
  • 1 1/2 rkl vasikkafondia
  • 3/4 dl kuivattuja luumuja pieneksi hienonnettuna
  • 3/4 dl viiden hedelmän nektaria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 rkl hienonnettua basilikaa
  • (suolaa maun mukaan)
  • 1 kananmuna

Voiteluun

  • kananmunaa

Valmistusohje

Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti.

Valmista sillä aikaa täyte: kuumenna öljy kasarissa. Ruskista liha öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulitahna. Lisää mausteet, tomaattipyree, sinappi, fondi, luumut ja nektari. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia.

Hienonna yrtit joukkoon. (Maista, mausta suolalla tarvittaessa) Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi. Paina levystä (isolla) lasilla taikinaympyröitä. Lusikoi täytettä ympyrän puoliskolle ja taita puolikuuksi. Paina reuna kiinni haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraLihatäytteiset piirakatKesäpizza pyöreään piirakkapohjaanThaimaalaiset broileripiiraatTuulihatut
PasteijatIntialaistaLiharuokaJouluPikkujoulutVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut