Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialaiset frityyrispiraalit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

40-50 kappaletta

  • 4 dl (runsas) vehnäjauhoa
  • ½ dl kikhernejauhoa
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 2 rkl luonnonjogurttia
  • 3 dl haaleaa vettä
  • ½ dl riisijauhoa

Sokeriliemi

  • 4 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vettä
  • 3-4 tippaa punaista elintarvikeväriä

Friteeraukseen

  • esim. rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Ota syrjään ½ dl vehnäjauhoa. Sekoita loput jauhosta kikhernejauhon, leivinjauheen, jogurtin ja veden kanssa kulhossa. Peitä ja jätä taikina nousemaan vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

2. Päivä 2: Keitä yhdessä vesi ja sokeri ja anna kiehua 5 minuuttia paksuksi liemeksi. Ota kattila liedeltä ja lisää liemeen elintarvikeväri. Sekoita eilisen taikinan joukkoon loppu vehnäjauho sekä riisijauho. Kuumenna öljy keskilämmöllä, kunnes siihen tipautettu taikinanokare nousee pinnalle.

3. Kaada osa taikinasta pursotinpussiin, jossa on pienireikäinen suukappale. Pursota kuvan osoittamia spiraaleja suoraan öljyyn, 3-4 kierrosta, läpimitaltaan noin 10 cm. Pursota 3 tai 4 spiraalia kerrallaan. Friteeraa pari minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita, käännä ne varovasti reikäkauhalla tai keittiöpihdeillä ja friteeraa puoli minuuttia toiselta puolelta.

Näitä makeita ja rapeita pikkuleipiä Intiassa voi saada aamiaisella, mutta myös kahvin kanssa tai jälkiruokana. Niiden tekeminen on vähän monimutkaista ja valmistus alkaa jo edellisenä päivänä.

4. Nosta spiraalit varovasti öljystä ja pane ne lämpimään sokeriliemeen. Paina varovasti niitä alas reikäkauhalla. Liota niitä liemessä korkeintaan puoli minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle valumaan. Pikkuleivät ovat parhaimmillaan vastakeitettyinä ja lämpiminä.

Lisää aiheesta:

BagelitNeljän viljan täysjyväleipäPuolukkaleipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninDim SumIntialainen leipä
PikkuleivätKananmunatonKasvisruokaGoGreenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti