Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen riisijälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 dl basmatiriisiä
  • 1 maustemitta keltaista
  • elintarvikeväriä
  • 50 g suolatonta voita
  • ½ dl rusinoita
  • 6 mantelia
  • 15 pistaasimantelia
  • 8 kokonaista vihreää
  • kardemumman siemenkotaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 8 tippaa ruusuvettä
  • 8 punaista cocktailkirsikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois. Keitä riisiä litrassa vettä, johon keltainen elintarvikeväri on sekoitettu, 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta hyvin.

2. Kuumenna voi ruskistamatta kattilassa. Lisää rusinat, mantelit, pistaasimantelit, kardemummasiemenkodat ja cocktailkirsikat ja kuullota sekoittaen pari minuuttia.

3. Sekoita sokeri ja 5 dl vettä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada seos kattilaan, jossa voissa kuullotetut mantelit jne. ovat, sekoita kaikki hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hämmentäen 15-20 minuuttia, kunnes sokeriliemi on sitkeää ja lankaista.

4. Kaada riisi sokeriliemeen ja sekoita huolellisesti. Alenna lämpö aivan minimiin ja höyrytä riisi kypsäksi kannen alla noin 5 minuuttia. Vedä riisikattila liedeltä, sekoita joukkoon ruusuvesi ja anna riisiseoksen olla vielä kannella peitettynä 10 minuuttia. Pöyhi lämmin riisiseos haarukalla kuohkeaksi ennen tarjoilua.

Tämän kardemummantuoksuisen jälkiruoan resepti on Intiasta, jossa se on erityisen pidetty muslimien juhla-aterian päätöksenä esim. häissä. Se tehdään basmatiriisistä, Intian hienoimmasta. Ruusuvettä saat paitsi apteekista, myös parhaista ruokakaupoista sekä etnisistä liikkeistä.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaIntialainen jälkiruokaKookosjälkiruokaSitruunariisiPilahviriisiKookosjälkiruoka
HedelmäriisiKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi
  • 30.11.201514:51
    Makea vanukas

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maltariisiä uudella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen riisifrutti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Omenariisi

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sitruunainen riisi à la Malta