Tämän kardemummantuoksuisen jälkiruoan resepti on Intiasta, jossa se on erityisen pidetty muslimien juhla-aterian päätöksenä esim. häissä. Se tehdään basmatiriisistä, Intian hienoimmasta. Ruusuvettä saat paitsi apteekista, myös parhaista ruokakaupoista sekä etnisistä liikkeistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl basmatiriisiä
- 1 maustemitta keltaista
- elintarvikeväriä
- 50 g suolatonta voita
- ½ dl rusinoita
- 6 mantelia
- 15 pistaasimantelia
- 8 kokonaista vihreää
- kardemumman siemenkotaa
- 1 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 8 tippaa ruusuvettä
- 8 punaista cocktailkirsikkaa
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois. Keitä riisiä litrassa vettä, johon keltainen elintarvikeväri on sekoitettu, 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta hyvin.
2. Kuumenna voi ruskistamatta kattilassa. Lisää rusinat, mantelit, pistaasimantelit, kardemummasiemenkodat ja cocktailkirsikat ja kuullota sekoittaen pari minuuttia.
3. Sekoita sokeri ja 5 dl vettä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada seos kattilaan, jossa voissa kuullotetut mantelit jne. ovat, sekoita kaikki hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hämmentäen 15-20 minuuttia, kunnes sokeriliemi on sitkeää ja lankaista.
4. Kaada riisi sokeriliemeen ja sekoita huolellisesti. Alenna lämpö aivan minimiin ja höyrytä riisi kypsäksi kannen alla noin 5 minuuttia. Vedä riisikattila liedeltä, sekoita joukkoon ruusuvesi ja anna riisiseoksen olla vielä kannella peitettynä 10 minuuttia. Pöyhi lämmin riisiseos haarukalla kuohkeaksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.