Intialainen lammascurry

Curry tarkoittaa Intiassa pataruokaa, ei pelkästään maustetta. Jokaisella perheellä on oma muunnelmansa. Tässä yksi hyvinmaustettu lammascurry erilaisten lisäkkeiden kanssa. Hyvää ja hauskaa syödä sormin ystävät yhdessä.

Neljälle

  • 800 g lampaan patapaloja
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 rkl voita
  • 1 pala kanelitankoa
  • 2 tl currya
  • ½ tl kajennepippuria
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 2 perunaa paloina
  • 2-3 rkl kookosmaitoa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä currya voissa padassa. Lisää kanelipala sekä kajenne ja suolaa kevyesti.

2. Kaada pataan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio, kuumenna. Laita lihapalat mukaan pataan, keitä kypsiksi noin 50 minuuttia. Lisää perunat pataan, kun 20 minuuttia on kulunut. Ne saavat kiehua hieman rikki.

3. Mausta kookosmaidolla, kun pata on kypsää. Tarjoile riisin ja lisäkkeiden kanssa, esimerkiksi banaania, maapähkinöitä, kookosta, kurkkua, paprikaa ja rusinoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!