Intialainen lammascurry
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670694/landscape16_9/515/290/ee9cb91ac402e73c0b0528b3a27d828e/jv/933769-4177.jpg)
Curry tarkoittaa Intiassa pataruokaa, ei pelkästään maustetta. Jokaisella perheellä on oma muunnelmansa. Tässä yksi hyvinmaustettu lammascurry erilaisten lisäkkeiden kanssa. Hyvää ja hauskaa syödä sormin ystävät yhdessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g lampaan patapaloja
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 rkl voita
- 1 pala kanelitankoa
- 2 tl currya
- ½ tl kajennepippuria
- 1 lihaliemikuutio
- 3 dl vettä
- 2 perunaa paloina
- 2-3 rkl kookosmaitoa
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä currya voissa padassa. Lisää kanelipala sekä kajenne ja suolaa kevyesti.
2. Kaada pataan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio, kuumenna. Laita lihapalat mukaan pataan, keitä kypsiksi noin 50 minuuttia. Lisää perunat pataan, kun 20 minuuttia on kulunut. Ne saavat kiehua hieman rikki.
3. Mausta kookosmaidolla, kun pata on kypsää. Tarjoile riisin ja lisäkkeiden kanssa, esimerkiksi banaania, maapähkinöitä, kookosta, kurkkua, paprikaa ja rusinoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka