Intialainen jälkiruoka

Tämän intialaisen jälkiruoan voit helposti valmistella etukäteen. Sahraminkeltaiset pullat tarjoillaan joko lämpiminä ruusuilta tuoksuvassa liemessään, tai kylminä.

Ainekset

  • Kuudelle

Sokeriliemi

  • 4 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • 4 tippaa ruusuvettä

Taikina

  • 12 dl maitojauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1 tl kuskusia
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 10 vihreää kardemummansiementä
  • ½ maustemitta sahramia
  • 2 ½ dl maitoa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Kuumenna hitaasti sokeria ja vettä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä 3-4 minuuttia niin että liemi paksuuntuu hieman. Ota kattila liedeltä ja lisää ruusuvesi.

2. Pullat: Sulata voi. Murskaa kardemummansiemenet morttelissa. Kaada maitojauhe, jauhot, leivinjauhe, kuskus, voisula, kardemumma ja sahrami kulhoon. Sekoita hyvin, lisää maitoa niin että saat pehmeän taikinan. Pyörittele taikinasta 20-24 pullaa.

3. Friteeraus: Kuumenna öljy. Laita siihen pieni pala taikinaa. Kun pala kohoaa pintaan, se on tarpeeksi kuumaa. Laita puolet pullista öljyyn ja friteeraa keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla öljystä. Valuta muutama minuutti talouspaperilla ja laita ne sitten lämpimään sokeriliemeen. Friteeraa loput pullat. Kuumenna sokeriliemi lähes kiehuvaksi, kun kaikki pullat ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja