Tämän intialaisen jälkiruoan voit helposti valmistella etukäteen. Sahraminkeltaiset pullat tarjoillaan joko lämpiminä ruusuilta tuoksuvassa liemessään, tai kylminä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Kuudelle
Sokeriliemi
- 4 dl kidesokeria
- 7 dl vettä
- 4 tippaa ruusuvettä
Taikina
- 12 dl maitojauhetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 1 tl kuskusia
- 1 rkl suolatonta voita
- 10 vihreää kardemummansiementä
- ½ maustemitta sahramia
- 2 ½ dl maitoa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Kuumenna hitaasti sokeria ja vettä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä 3-4 minuuttia niin että liemi paksuuntuu hieman. Ota kattila liedeltä ja lisää ruusuvesi.
2. Pullat: Sulata voi. Murskaa kardemummansiemenet morttelissa. Kaada maitojauhe, jauhot, leivinjauhe, kuskus, voisula, kardemumma ja sahrami kulhoon. Sekoita hyvin, lisää maitoa niin että saat pehmeän taikinan. Pyörittele taikinasta 20-24 pullaa.
3. Friteeraus: Kuumenna öljy. Laita siihen pieni pala taikinaa. Kun pala kohoaa pintaan, se on tarpeeksi kuumaa. Laita puolet pullista öljyyn ja friteeraa keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla öljystä. Valuta muutama minuutti talouspaperilla ja laita ne sitten lämpimään sokeriliemeen. Friteeraa loput pullat. Kuumenna sokeriliemi lähes kiehuvaksi, kun kaikki pullat ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.