Intialainen chilimunakas
Intialaiseen tunnelmaan pääsee Jounin chilimunakas-reseptillä. Lisänä tarjoillaan esimerkiksi basmatiriisiä ja tuoretta tomaattia, sipulia ja sitruunan lohkoja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- ½ dl / 1 rkl kirkastettua voita (gheetä, ks. ohje alla)
- 1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
- suolaa
- ½ tl kuminaa (jeeraa)
- ½ tl kurkumaa
- 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
- 1 tuore vihreä chilipippuri
- 4 kananmunaa
- ½ dl maitoa
- merisuolaa
- pippuria
- 1 rkl korianterin lehtiä pilkottuna
- 1 tomaatti (viipaloituna ja siemenet poistettuna)
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
Lämmitä voita korkeareunaisessa pannussa ja paistele siinä sipulia, hyppysellistä suolaa, kuminan siemeniä, kurkumaa, inkivääriä palasina ja chiliä maun mukaan. Anna hautua hiljaisella tulella kannen alla muutama minuutti, kunnes sipuli on kullanväristä (5 minuuttia).
Vatkaa munat maidon kanssa: mausta merisuolalla ja pippurilla ja korianterisilpulla.
Lisää sipulien joukkoon viipaloitu tomaatti, josta on poistettu kanta, ja kypsennä toiset 3–5 minuuttia.
Kaada sipuliseos munien sekaan. Laita pannulle tai kattilaan kirkastettua voita, sekoittele kevyesti ja paista massa siinä munakokkelimaiseksi.
Ghee: lämmitä kattilassa suolatonta voita. Sulata ja laita lasikuppiin jääkaappiin ½–1 tunniksi. Voista jää hera kupin pohjalle ja muu on kirkastettua voita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria