Intialainen chilimunakas

Intialaiseen tunnelmaan pääsee Jounin chilimunakas-reseptillä. Lisänä tarjoillaan esimerkiksi basmatiriisiä ja tuoretta tomaattia, sipulia ja sitruunan lohkoja.

Ainekset

  • ½ dl / 1 rkl kirkastettua voita (gheetä, ks. ohje alla)
  • 1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
  • suolaa
  • ½ tl kuminaa (jeeraa)
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 tuore vihreä chilipippuri
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 1 rkl korianterin lehtiä pilkottuna
  • 1 tomaatti (viipaloituna ja siemenet poistettuna)
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Lämmitä voita korkeareunaisessa pannussa ja paistele siinä sipulia, hyppysellistä suolaa, kuminan siemeniä, kurkumaa, inkivääriä palasina ja chiliä maun mukaan. Anna hautua hiljaisella tulella kannen alla muutama minuutti, kunnes sipuli on kullanväristä (5 minuuttia).

Vatkaa munat maidon kanssa: mausta merisuolalla ja pippurilla ja korianterisilpulla.

Lisää sipulien joukkoon viipaloitu tomaatti, josta on poistettu kanta, ja kypsennä toiset 3–5 minuuttia.

Kaada sipuliseos munien sekaan. Laita pannulle tai kattilaan kirkastettua voita, sekoittele kevyesti ja paista massa siinä munakokkelimaiseksi.

Ghee: lämmitä kattilassa suolatonta voita. Sulata ja laita lasikuppiin jääkaappiin ½–1 tunniksi. Voista jää hera kupin pohjalle ja muu on kirkastettua voita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!