Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen chilimunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Intialaiseen tunnelmaan pääsee Jounin chilimunakas-reseptillä. Lisänä tarjoillaan esimerkiksi basmatiriisiä ja tuoretta tomaattia, sipulia ja sitruunan lohkoja.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • ½ dl / 1 rkl kirkastettua voita (gheetä, ks. ohje alla)
  • 1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
  • suolaa
  • ½ tl kuminaa (jeeraa)
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 tuore vihreä chilipippuri
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 1 rkl korianterin lehtiä pilkottuna
  • 1 tomaatti (viipaloituna ja siemenet poistettuna)
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Lämmitä voita korkeareunaisessa pannussa ja paistele siinä sipulia, hyppysellistä suolaa, kuminan siemeniä, kurkumaa, inkivääriä palasina ja chiliä maun mukaan. Anna hautua hiljaisella tulella kannen alla muutama minuutti, kunnes sipuli on kullanväristä (5 minuuttia).

Vatkaa munat maidon kanssa: mausta merisuolalla ja pippurilla ja korianterisilpulla.

Lisää sipulien joukkoon viipaloitu tomaatti, josta on poistettu kanta, ja kypsennä toiset 3–5 minuuttia.

Kaada sipuliseos munien sekaan. Laita pannulle tai kattilaan kirkastettua voita, sekoittele kevyesti ja paista massa siinä munakokkelimaiseksi.

Ghee: lämmitä kattilassa suolatonta voita. Sulata ja laita lasikuppiin jääkaappiin ½–1 tunniksi. Voista jää hera kupin pohjalle ja muu on kirkastettua voita.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaPeruna-fenkolinlehtipataThai-maustettu kanapataKikhernecurryUunilammascurryJuustocurry herneiden kera
KasvismunakasKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvismunakas
  • 29.01.202317:30
    Munakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas

  • 18.11.202206:30
    Aamiainen

    Feta-pinaattimunakas Harri Syrjäsen tyyliin

  • 19.09.201911:37
    Munakas

    Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

  • 07.09.201707:34
    Munakas

    Okonomyaki eli japanilainen munakas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Uunitortilla