Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Inkiväärinen sianlihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 800 g sianlihasuikaleita tai -paloja
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ dl hillottua inkivääriä

Tarjoiluun

  • ½ vihreää kurkkua

Valmistusohje

1. Jos lihapalat ovat suurehkoja, leikkaa ne pienemmiksi, noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota silppu voissa padassa, lisää lihaliemi ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää lihasuikaleet ja keitä hiljaa poreillen 25 minuuttia. Kokeile, että liha on kauttaaltaan mureaa, ja keitä tarvittaessa lisää.

3. Kuori ja raasta tuore inkivääri, lisää raaste sekä hillottu inkivääri pataan. Raasta kurkku karkeasti ja lisää ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Itämainen kinkkupataMerimiespihvit naudan sisäpaististaPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaPossunfilee ja viherpippurikastikeSuikalepihvit kantarellien keraUnkarilainen gulassi
PorsaanlihapataPääruoatLiharuoka

Maustamalla sianlihapadan tuoreella inkiväärillä saat yksinkertaisella tavalla erilaista, hyvää ruokaa. Kaiken lisäksi saat hieman eksotiikkaa arkiaterialle ja vieläpä halvalla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta