Inkiväärileike oliiveilla
Liha on maustettu jauhetulla inkiväärillä, joka sopii aina hyvin yhteen porsaanlihan kanssa. Oliivit antavat hienoa lisämakua. Tarjoile perunamuusin ja vihersalaatin kera.
Neljälle
- 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
- jauhettua inkivääriä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- 1 vatkattu kananmuna
- 2 dl korppujauhoja
- noin 20 vihreää oliivia
Valmistusohje
1. Nuiji lihat ohuemmiksi, ripottele päälle inkivääriä ja hiero mauste lihaan.
2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.
3. Paista leikkeet sitten voissa. Tarjoile viipaloitujen oliivien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka