Inkiväärileike oliiveilla

Liha on maustettu jauhetulla inkiväärillä, joka sopii aina hyvin yhteen porsaanlihan kanssa. Oliivit antavat hienoa lisämakua. Tarjoile perunamuusin ja vihersalaatin kera.

Neljälle

  • 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
  • jauhettua inkivääriä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja
  • noin 20 vihreää oliivia

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuemmiksi, ripottele päälle inkivääriä ja hiero mauste lihaan.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.

3. Paista leikkeet sitten voissa. Tarjoile viipaloitujen oliivien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.