Inkiväärikakkua tuoreilla hedelmillä
Tämä on mausteinen kakku, johon tulee tuorejuustoa ja herkullisia hedelmiä. Maistuu hyvältä jälkiruokana tai kahvi- tai teekupillisen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vettä
- 240 g vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl maitoa
Koristeluun
- 200 g Philadelphia-juustoa
- grillattua ananasta
- viipaloituja mansikoita
- paahdettuja macadamiapähkinöitä
Valmistusohje
1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekä vaniljasokeri, inkivääri ja suola. Sekoita mukaan vesi.
2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan maidon kera.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja jäähdytä täysin. Levitä päälle tuorejuustoa, koristele hedelmillä ja pähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan