2 pakettia udon-nuudeleita (tai muita paksuja nuudeleita)
2 keitettyä kananmunaa
pari kevätsipulin vartta hienonnettuna
ripaus seesaminsiemeniä
1-2 rkl suolapähkinöitä murskattuna
Jotain hapanta ja tulista, esim. kimchikurkkuja tai kimchiä
Kastike
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijaa + loraus viimeistelyyn
2 tl inkivääriä raastettuna (tai purkista)
2 tl valkosipulia raastettuna
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl riisiviinietikkaa
noin 3-4 rkl nuudelien keitinvettä (tai enemmän jos haluat juoksevamman kastikkeen)
Valmistusohje
Kuumenna pannulla keskilämmöllä kastikkeen kaikki ainekset keitinvettä lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää kastikkeen sekaan muutama ruokalusikallinen nuudelien keitinvettä ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuumat nuudelit joukkoon. Sekoita niin että kastike tarttuu tasaisesti nuudeleihin.
Viimeistele seesaminsiemenillä, kevätsipulilla, murskatuilla suolapähkinöillä ja pienellä lorauksella soijakastiketta. Tarjoile keitetyn halkaistun kananmunan ja kimchin tai muun hieman tulisen ja happaman kanssa.
Kun mielesi tekee jotain täyteläistä, mutta et jaksaisi nähdä hirveästi vaivaa, maapähkinävoinuudelit ovat vastaus. Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa-tilinsä välityksellä. Maapähkinävoinuudeleiden ohje löytyy myös kaksikon kirjasta Arkisafkaa (WSOY 2023).