Ilmavat teeleivät

Tässä on klassisten, ilmavin ja kevyiden teeleipien perusresepti. Leivo ne pyöreiksi, tai suurella pellillä.

40 kpl

  • 100 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1,6 l vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja kaada päälle maito. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinanesteeseen vähän kerrallaan. Työstä sopivan kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kumoa taikina leivinpöydälle, kaulitse ja ota siitä pyöreitä teeleipiä. Pistele haarukalla ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota vielä 60 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista teeleipiä uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinaan käärittyinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.