Ilmavat teeleivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679328/landscape16_9/515/290/18060649c5238fdab82f58486187b1ae/rE/902584-2018.jpg)
Tässä on klassisten, ilmavin ja kevyiden teeleipien perusresepti. Leivo ne pyöreiksi, tai suurella pellillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
40 kpl
- 100 g voita
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1,6 l vehnäjauhoja
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja kaada päälle maito. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinanesteeseen vähän kerrallaan. Työstä sopivan kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
2. Kumoa taikina leivinpöydälle, kaulitse ja ota siitä pyöreitä teeleipiä. Pistele haarukalla ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota vielä 60 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista teeleipiä uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinaan käärittyinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka