Illallinen äidille: Ville Husson pääruoka: Pelipäivän pasta
Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Pasta bolongnese
- 400g naudan jauheliha
- 2 sellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 2 valkosipulia
- 2 sipulia
- Rypsiöljy
- mustapippuri
- paprikaa
- sormisuolaa
- 2prk Mutti Parma, kuorittu tomaattisäilyke
- vesi
- 1pkt spagettia
- merisuolaa
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Kuori ja pilko vihannekset pieniksi kuutioikis, paitsi selleri ohueksi siivuksi. Kuullota vihannekset kuumalla pannulla rypsiöljyssä, mutta älä ruskista. Siirrä vihannekset sivuun ja paista naudan jauheliha. Lisää kuullotetut vihannekset jauhelihan joukkoon. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon kuoritut purkkitomaatit, liraus vettä ja anna keittyä noin 30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.
Keitä spagetti reilusti suolatussa vedessä.
Sekoita kastike keitettyjen pastojen joukkoon ja sekoita. Kasaan annokset lautaselle ja raasta päälle parmesaanijuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta