Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues
![Copyright: MTV Oy/ Ira kuvaaja. Photographer: Ira Kuvaaja. Illallinen_aidille_S2_eps10_jalkiruoka_007](https://im.mtvuutiset.fi/image/8209144/landscape16_9/1600/900/82a1147ad4a0502db134c635d7a29a22/It/illallinen-aidille-s2-eps10-jalkiruoka-007.jpg)
Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Porkkanakakku tyrnimarjalla
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl kaurajauhoja, gluteeniton
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
- 1tl kardemummaa
- 1/2dl rusinoita
- 4,5 dl porkkanaraastetta
- 150 g voita
- Tuorejuusto kuorrute
- 300g maustamaton tuorejuusto
- 100g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
- 3dl tomusokeria
- 1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- Vatkaa käsivatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljauute.
- Tyrnimarja kastike
- 1pussi pakaste tyrnimarjoja, noin 200g
- 1dl sokeria
- 2tl vaniljauutetta
- Siivilöi sulatetuista tyrnimarjoista mehu pieneen kattilaan. Lisään joukkoon sokeri ja vaniljauute. Anna keittyä kattilassa pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia.
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa vuorotellen varovasti sekoittaen. Lopuksi sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota kaurajauhoilla. Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus ja kastike. Kun porkkanakakku on jäähtynyt kasaa annos lautaselle. Voit käsin rikkoa porkkanakakusta haluamasi kokoisia paloja. Tee kuorrutteesta lusikalla palloja. Lusikoi lopuksi päälle lämmin tyrnimarjakastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka