Mainos

Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Porkkanakakku tyrnimarjalla

3 munaa

3 dl sokeria

3 dl kaurajauhoja, gluteeniton

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

1tl kardemummaa

1/2dl rusinoita

4,5 dl porkkanaraastetta

150 g voita

Tuorejuusto kuorrute

300g maustamaton tuorejuusto

100g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita

3dl tomusokeria

1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Vatkaa käsivatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljauute.

Tyrnimarja kastike

1pussi pakaste tyrnimarjoja, noin 200g

1dl sokeria

2tl vaniljauutetta

Siivilöi sulatetuista tyrnimarjoista mehu pieneen kattilaan. Lisään joukkoon sokeri ja vaniljauute. Anna keittyä kattilassa pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa vuorotellen varovasti sekoittaen. Lopuksi sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota kaurajauhoilla. Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus ja kastike. Kun porkkanakakku on jäähtynyt kasaa annos lautaselle. Voit käsin rikkoa porkkanakakusta haluamasi kokoisia paloja. Tee kuorrutteesta lusikalla palloja. Lusikoi lopuksi päälle lämmin tyrnimarjakastike.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja