Illallinen äidille: Veronica Verhon pääruoka: This is for the Anneli

Illallinen_aidille_S2_eps2_paaruoka_008
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Veronica Verho valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Liekitetty sisäfileepihvi punaviinikastikkeella, paahdettuja kanttarelleja ja uunijuureksia
  • Uunijuurekset
  • 2 juuriselleriä
  • 1 bataatti
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipuli
  • ½ lanttu
  • 5 keskikokoista perunaa
  • Kourallinen kaalta
  • Oliiviöljyä
  • Tuoreita yrttejä
  • Hunajaa
  • Sormisuolaa
  • Punaviinikastike
  • Noin 300 g herkkusieniä
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Rypsiöljy paistamiseen
  • 2 ruokalusikallista ruokosokeria
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 5 dl valmis lihaliemi
  • Liekitetyt sisäfileepihvit
  • 3 kpl naudan sisäfileepihvejä
  • Konjakkia liekitykseen
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Valkosipulia
  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi uunipellille. Mausta suolalla, hunajalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja reilulla sormisuolalla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Punaviinikastike: 

Leikkaa kaikki ainekset isoiksi lohkoiksi ja paahda kattilassa rypsiöljyssä noin 20 minuuttia. Älä ruskista. Lisää joukkoon ruokosokeria ja karamellisoi. Lisää punaviinietikkaa ja keitä kasaan niin, että hilloutuu. Keittämisen jälkeen lisää joukkoon noin ½ pulloa punaviiniä ja keitä liemi uudelleen kasaan. Kun kastike on uudestaan hillomainen, lisää joukkoon valmis lihaliemi. Keitä kastike viimeisen kerran kasaan ja siivilöi.

Liekitetty sisäfileepihvi:

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit molemmin puolin ja tee liekitys konjakilla. Lisää liekityksen jälkeen nokare voita, tuoreet timjamin oksat sekä neljään osaan leikattu kokonainen valkosipuli joukkoon. Paahda hetki pannulla. Siirrä pihvit pellille ja nosta paahdetut yrtit sekä valkosipulit pihvien päälle. Paista loppuun uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Paahdetut kanttarellit

½ l tuoreita kanttarelleja

Voita paistamiseen

Sormisuolaa

Mustapippuria

Paista kanttarellit pannulla niin, että neste poistuu. Lisää ruokalusikallinen voita ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Kasaa annokset kauniisti lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja