Mainos

Illallinen äidille: Veronica Verhon pääruoka: This is for the Anneli

Veronica Verho valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Liekitetty sisäfileepihvi punaviinikastikkeella, paahdettuja kanttarelleja ja uunijuureksia

Uunijuurekset

2 juuriselleriä

1 bataatti

1 punasipuli

1 valkosipuli

½ lanttu

5 keskikokoista perunaa

Kourallinen kaalta

Oliiviöljyä

Tuoreita yrttejä

Hunajaa

Sormisuolaa

Punaviinikastike

Noin 300 g herkkusieniä

2 isoa tomaattia

1 punasipuli

1 keltainen sipuli

2 valkosipulin kynttä

Rypsiöljy paistamiseen

2 ruokalusikallista ruokosokeria

1 dl punaviinietikkaa

5 dl valmis lihaliemi

Liekitetyt sisäfileepihvit

3 kpl naudan sisäfileepihvejä

Konjakkia liekitykseen

Mustapippuria

Suolaa

Valkosipulia

Voita paistamiseen

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi uunipellille. Mausta suolalla, hunajalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja reilulla sormisuolalla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Punaviinikastike: 

Leikkaa kaikki ainekset isoiksi lohkoiksi ja paahda kattilassa rypsiöljyssä noin 20 minuuttia. Älä ruskista. Lisää joukkoon ruokosokeria ja karamellisoi. Lisää punaviinietikkaa ja keitä kasaan niin, että hilloutuu. Keittämisen jälkeen lisää joukkoon noin ½ pulloa punaviiniä ja keitä liemi uudelleen kasaan. Kun kastike on uudestaan hillomainen, lisää joukkoon valmis lihaliemi. Keitä kastike viimeisen kerran kasaan ja siivilöi.

Liekitetty sisäfileepihvi:

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit molemmin puolin ja tee liekitys konjakilla. Lisää liekityksen jälkeen nokare voita, tuoreet timjamin oksat sekä neljään osaan leikattu kokonainen valkosipuli joukkoon. Paahda hetki pannulla. Siirrä pihvit pellille ja nosta paahdetut yrtit sekä valkosipulit pihvien päälle. Paista loppuun uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Paahdetut kanttarellit

½ l tuoreita kanttarelleja

Voita paistamiseen

Sormisuolaa

Mustapippuria

Paista kanttarellit pannulla niin, että neste poistuu. Lisää ruokalusikallinen voita ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Kasaa annokset kauniisti lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja