Illallinen äidille: Tuunattu tiramisu – Joanna Kuvaja

Illallinen_aidille_S2_eps9_jalkiruoka_009
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Joanna Kuvaja valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Tiramisu

  • 2 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 1/2 dl amaretto likööriä
  • 1 dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 200 g mascarpone
  • 200 g savoiardikeksejä
  • Pinnalle
  • 1/4 d lkaakaojauhetta

Valmistusohje

TIRAMISU: Asettele keksit lautaselle ja kaada kuuma vahva kahvi keksien päälle. Anna imeytyä ja jäähtyä.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone kevyesti käännellen joukkoon. Jos vaahdosta tulee liian jäykkää lisää loraus kermaa joukkoon ja sekoita kevyesti käännellen. Mausta vaahto sokerilla ja amareotto liköörillä.

Kasaa annos lautaselle keoksi niin, että pohjalle tulee kostutetut keksit ja lusikoi päälle vaahtoa. Voit tehdä halutessasi kaksikin kerrosta. Lopuksi siivilöi kaakoajauhe keon päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja