Mainos

Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Uuniomena kauramurulla, kaneli kinuskikastikkeella ja vaniljajäätelöllä

Kaura omenat

6kpl kotimaisia omenoita

3dl kaurahiutaleita

100g normaalisuolaista voita

2dl sokeria

ripaus suolaa

½ tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

pieni paketti vaniljajäätelöä

Kinuski

3,3dl kuohukermaa

3,3dl sokeria

25g normaalisuolaista voita

reilu ripaus sormisuolaa

1/2tl kanelia

Valmistusohje

Poista omenoiden sisusta omenaporalla ja asettele vuokaan.  Nypi loput aineet keskenään tasaiseksi muruksi. Täytä omenoiden sisus kauramurulla ja vuoraa loput omenoiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa noin 30 minuuttia niin, että kauramuru on kauniin ruskea.

Keitä kattilassa kerma ja sokeri pienellä lämmöllä, noin 20 -30 minuuttia. Niin kauan, että kinuski ruskistuu kauniin vaalean ruskeaksi. Vatkaa joukkoon voi ja kaneli. Lisää lopussa ripaus suolaa ja tarkista maku.

Kasaa annos. Kasaa omana lautaselle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla jäätelöstä pallo omenan päälle. Kaada kuuma kinuski vielä jäätelön päälle. Tarjoile.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja