Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

Illallinen_aidille_S2_eps8_jalkiruoka_002
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Uuniomena kauramurulla, kaneli kinuskikastikkeella ja vaniljajäätelöllä
  • Kaura omenat
  • 6kpl kotimaisia omenoita
  • 3dl kaurahiutaleita
  • 100g normaalisuolaista voita
  • 2dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
  • pieni paketti vaniljajäätelöä
  • Kinuski
  • 3,3dl kuohukermaa
  • 3,3dl sokeria
  • 25g normaalisuolaista voita
  • reilu ripaus sormisuolaa
  • 1/2tl kanelia

Valmistusohje

Poista omenoiden sisusta omenaporalla ja asettele vuokaan.  Nypi loput aineet keskenään tasaiseksi muruksi. Täytä omenoiden sisus kauramurulla ja vuoraa loput omenoiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa noin 30 minuuttia niin, että kauramuru on kauniin ruskea.

Keitä kattilassa kerma ja sokeri pienellä lämmöllä, noin 20 -30 minuuttia. Niin kauan, että kinuski ruskistuu kauniin vaalean ruskeaksi. Vatkaa joukkoon voi ja kaneli. Lisää lopussa ripaus suolaa ja tarkista maku.

Kasaa annos. Kasaa omana lautaselle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla jäätelöstä pallo omenan päälle. Kaada kuuma kinuski vielä jäätelön päälle. Tarjoile.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!