Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Saran Marokon kaalipata

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 20.07.2021 13:53

MTV LIFESTYLE

Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Karitsaohrapata marokkolaisittain

  • ½ kaali
  • ½ sipli
  • noin 350g karitsan jauhelihaa (1 paketti)
  • 3 tuoretta valkosipulin kynttä
  • ½ tl fenkolin siemeniä
  • 1 ½ tl kuminaa
  • 1tl paprikaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1tl juustokuminaa
  • 1 ½ rkl kanelia
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ sitruunan mehua
  • pieni nippu tuoretta rakuunaa ja minttua
  • 1tl rouhittua mustapippuria
  • 3rkl sormisuolaa
  • 2dl rikottu ohrasuurimoa
  • 1l valmista kasvislientä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

KARITAOHRAPATA MAROKKOLAISITTAIN: Pilko kaali isoiksi suikaleiksi. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.

Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää mausteet jauhelihan joukkoon ja jatka hetki paistamista. Yhdistä jauheliha ja ohrasuurimot. Tarkista maku. Lisää joukkoon kasvisliemi ja annan hautua hetki.

Yhdistä karitsan jauheliha kaalin joukkoon ja tarkista taas maku. Kaada seos isoon uunivuokaan ja paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia niin, että paistoksen pinta on kauniin rapea ja ruskea.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiIllallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to SpainMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiHelppo bouillabaisseKaalia intialaisittain
Sara ChafakPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sara Chafak
  • 11.08.202108:59
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Ville Husson pääruoka: Pelipäivän pasta

  • 27.07.202115:29
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Tuunattu tiramisu – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:26
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Mamma Mia -sienipasta, Sanaton äyriäispasta – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:22
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna Kuvaja

  • 20.07.202114:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Gourmet Charlotta – Sara Chafak