Illallinen äidille: Saran Marokon kaalipata
Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Karitsaohrapata marokkolaisittain
- ½ kaali
- ½ sipli
- noin 350g karitsan jauhelihaa (1 paketti)
- 3 tuoretta valkosipulin kynttä
- ½ tl fenkolin siemeniä
- 1 ½ tl kuminaa
- 1tl paprikaa
- ½ tl inkivääriä
- 1tl juustokuminaa
- 1 ½ rkl kanelia
- ½ tl kurkumaa
- ½ sitruunan mehua
- pieni nippu tuoretta rakuunaa ja minttua
- 1tl rouhittua mustapippuria
- 3rkl sormisuolaa
- 2dl rikottu ohrasuurimoa
- 1l valmista kasvislientä
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
KARITAOHRAPATA MAROKKOLAISITTAIN: Pilko kaali isoiksi suikaleiksi. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää mausteet jauhelihan joukkoon ja jatka hetki paistamista. Yhdistä jauheliha ja ohrasuurimot. Tarkista maku. Lisää joukkoon kasvisliemi ja annan hautua hetki.
Yhdistä karitsan jauheliha kaalin joukkoon ja tarkista taas maku. Kaada seos isoon uunivuokaan ja paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia niin, että paistoksen pinta on kauniin rapea ja ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta