Mainos

Illallinen äidille: Saran Marokon kaalipata

Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Karitsaohrapata marokkolaisittain

  • ½ kaali
  • ½ sipli
  • noin 350g karitsan jauhelihaa (1 paketti)
  • 3 tuoretta valkosipulin kynttä
  • ½ tl fenkolin siemeniä
  • 1 ½ tl kuminaa
  • 1tl paprikaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1tl juustokuminaa
  • 1 ½ rkl kanelia
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ sitruunan mehua
  • pieni nippu tuoretta rakuunaa ja minttua
  • 1tl rouhittua mustapippuria
  • 3rkl sormisuolaa
  • 2dl rikottu ohrasuurimoa
  • 1l valmista kasvislientä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

KARITAOHRAPATA MAROKKOLAISITTAIN: Pilko kaali isoiksi suikaleiksi. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.

Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää mausteet jauhelihan joukkoon ja jatka hetki paistamista. Yhdistä jauheliha ja ohrasuurimot. Tarkista maku. Lisää joukkoon kasvisliemi ja annan hautua hetki.

Yhdistä karitsan jauheliha kaalin joukkoon ja tarkista taas maku. Kaada seos isoon uunivuokaan ja paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia niin, että paistoksen pinta on kauniin rapea ja ruskea.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja