Mainos

Illallinen äidille: Martinan jälkiruoka: Synti, iso pamaus ja pyhä jysäys

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Paahdettua pullaa kardemumma moussella ja kinuskilla

valmis pullapitko

voita paistamiseen

Kardemummamousse

2dl kuohukermaa

200g mascarpone

1dl sokeria

1tl kardemummaa

0,5dl kevyt maitoa (vain jos tulee liian tiukka vaahto)

2tl vaniljasokeria tai 1tl vaniljauutetta

½ sitruunan mehu

Kinuski

2dl sokeria

2dl kuohukermaa

sormisuolaa

voita

Valmistusohje

Viipaloin pullapitko ja paahda ne molemmin puolin voissa pannulla. 

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti käännellen mascarpone. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaan, lisää tilkka maitoa tai kermaa vaahdon joukkoon, jolloin se notkistuu. Mausta sokerilla, kardemummalla, vaniljasokerilla ja sitruunan mehulla. Tarkista maku.

Kinuski

Laita kattilaan sokeri sekä kerma ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, niin että kinuskin väri muuttuu kauniin ruskeaksi. Lisää lopussa ripaus suolaa ja voita antamaan kiiltoa. Tarkista maku.

Kasaa annokset lautaselle. Paahdettu pullaviipale alle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla pallo kardemummamoussesta. Lopuksi loraus kuumaa kinuskia.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja