Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Martinan jälkiruoka: Synti, iso pamaus ja pyhä jysäys

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 15.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Paahdettua pullaa kardemumma moussella ja kinuskilla
  • valmis pullapitko
  • voita paistamiseen
  • Kardemummamousse
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarpone
  • 1dl sokeria
  • 1tl kardemummaa
  • 0,5dl kevyt maitoa (vain jos tulee liian tiukka vaahto)
  • 2tl vaniljasokeria tai 1tl vaniljauutetta
  • ½ sitruunan mehu
  • Kinuski
  • 2dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • sormisuolaa
  • voita

Valmistusohje

Viipaloin pullapitko ja paahda ne molemmin puolin voissa pannulla. 

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti käännellen mascarpone. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaan, lisää tilkka maitoa tai kermaa vaahdon joukkoon, jolloin se notkistuu. Mausta sokerilla, kardemummalla, vaniljasokerilla ja sitruunan mehulla. Tarkista maku.

Kinuski

Laita kattilaan sokeri sekä kerma ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, niin että kinuskin väri muuttuu kauniin ruskeaksi. Lisää lopussa ripaus suolaa ja voita antamaan kiiltoa. Tarkista maku.

Kasaa annokset lautaselle. Paahdettu pullaviipale alle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla pallo kardemummamoussesta. Lopuksi loraus kuumaa kinuskia.

Lisää aiheesta:

Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis BluesIllallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningasIllallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendatIllallinen äidille: Emil Hallbergin jälkiruoka: Täytekakku, minkä Helenakin osaisiChili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolalla
IllallinenMartina AitolehtiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä