Illallinen äidille: Martinan jälkiruoka: Synti, iso pamaus ja pyhä jysäys

Illallinen_aidille_S2_eps3_jalkiruoka_006
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Paahdettua pullaa kardemumma moussella ja kinuskilla
  • valmis pullapitko
  • voita paistamiseen
  • Kardemummamousse
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarpone
  • 1dl sokeria
  • 1tl kardemummaa
  • 0,5dl kevyt maitoa (vain jos tulee liian tiukka vaahto)
  • 2tl vaniljasokeria tai 1tl vaniljauutetta
  • ½ sitruunan mehu
  • Kinuski
  • 2dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • sormisuolaa
  • voita

Valmistusohje

Viipaloin pullapitko ja paahda ne molemmin puolin voissa pannulla. 

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti käännellen mascarpone. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaan, lisää tilkka maitoa tai kermaa vaahdon joukkoon, jolloin se notkistuu. Mausta sokerilla, kardemummalla, vaniljasokerilla ja sitruunan mehulla. Tarkista maku.

Kinuski

Laita kattilaan sokeri sekä kerma ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, niin että kinuskin väri muuttuu kauniin ruskeaksi. Lisää lopussa ripaus suolaa ja voita antamaan kiiltoa. Tarkista maku.

Kasaa annokset lautaselle. Paahdettu pullaviipale alle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla pallo kardemummamoussesta. Lopuksi loraus kuumaa kinuskia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.