Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Mamma Mia -sienipasta, Sanaton äyriäispasta – Joanna Kuvaja

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 27.07.2021 15:26

MTV LIFESTYLE

Joanna Kuvaja valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Simpukkapasta

  • noin 200g kirsikka tomaatteja
  • 2kpl salottisipuli
  • 1 iso keltainen sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 varsiselleri
  • 3kpl isoja luumutomaatteja
  • 5dl valmista simpukka lientä (hyvät kalatiskit ja kauppahallin kalakauppiaat myyvät valmista simpukka lientä)
  • oliiviöljyä
  • iso nippu lehtipersiljaa
  • nippu tuoreita timjamin oksia
  • 1pussi simpukka pastaa
  • 4kpl isoja ravunpyrstöjä kuorineen
  • 4kpl raakoja tiikerirapuja
  • iso kourallinen isoja sinisimpukoita
  • iso kourallinen sydän simpukoita
  • noin 6kpl kampasimpukoita
  • suolaa
  • sitruunaa
  • mustapippuria
  • nippu tuoretta basilikaa

Sienipasta

  • ½ l siitakeseiniä
  • ½ l kanttarelli
  • ½ l suppilovahvero
  • 2 isoa porttobello sientä
  • 1 keltainen iso sipuli
  • oliiviöljy
  • nippu lehtipersiljaa
  • rouhittu mustapippuri
  • parmesaania
  • tuore musta tryffeli
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

LIEMIPOHJA: Viipaloi keltainen sipuli, varsiselleri ja yksi salottisipuli isoiksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipuli, tomaatti ja selleri. Älä ruskista. Kuori ravut ja lisää rapujen kuoret liemipohjan joukkoon. Lisää valmis simpukkaliemi ja anna hautua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Maista ja lisää suola tarvittaessa.

Lisää lopussa simpukat liemeen niin että kuoret avautuvat. Kun simpukat on avautunut, siivilöi liemi ja poista jäähtyneistä simpukoista liha ja laita sivuun.

Siisti simpukat ja leikkaa ravut pituus suunnassa puoliksi.  Keitä pasta aldenteksi suola vedessä, jossa liraus oliiviöljyä. Siivilöi pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä pastat kylmään veteen odottamaan ja valmista kastike loppuun. Keitä liemi kasaan korkeassa lämmössä.

Siivuta 1 salottisipuli, hienonna valkosipulin kynsi ja lohko tomaatit. Kuumenna iso pannu ja lisää oliiviöljy kuumaan pannuun. Freesaa tomaatit ja sipulit. Älä ruskista. Lisää joukkoon liemi ja raa’at äyriäiset ja hienonnettu persija ja timjami. Kysennä miedolla lämmöllä poreillen. Lisää kypsät äyriäiset ja keitetty pasta joukkoon ja kuumenna. Lopussa mausta mustapippurilla, suolalla ja hienonnetulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kasaa annos lautasille ja koristele tuoreilla yrteillä.

SIENIPASTA: Siisti sienet. Viipaloi isommat sienet ja sipuli siivuiksi. Kuumenna iso pannu (älä lisää vielä öljyä) ja lisää sienet pannuun paahda sienistä neste pois. Lisää oliiviöljy joukkoon ja jatka paistamista. Mausta suolalla ja lisää pilkotut sipulit joukkoon. Jatka paistamista miedolla lämmöllä. Poista lehtipersiljasta varret ja hienonna yritit kevyesti. Lisää pannulle sienten joukkoon. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Keitä pasta ja lisää sienten kanssa pannulle. Sekoita. Lopussa lisää situunan mehu, raasta parmesaani ja tryffeli pastan päälle ja sekoita taas kevyesti. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKatso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Kalapata Cöte d'AzurPasta vongole ja halstratut kampasimpukat
Sara ChafakPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Sara Chafak
  • 11.08.202108:59
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Ville Husson pääruoka: Pelipäivän pasta

  • 27.07.202115:29
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Tuunattu tiramisu – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:26
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Mamma Mia -sienipasta, Sanaton äyriäispasta – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:22
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna Kuvaja

  • 20.07.202114:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Gourmet Charlotta – Sara Chafak