Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Liekitetty jokirapukeitto ja tomaatti-scampi-salaatti – Sara Chafak

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 20.07.2021 13:49

MTV LIFESTYLE

Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Liekitetty jokirapukeitto

  • 8 kpl jokirapuja (valmiiksi keitettyjä)
  • ½ sipuli
  • 1½ fenkoli
  • 1 valkosipuli
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 tuore chili
  • 1/2 sitruunaruoho
  • 1 iso tomaatti
  • ½ kokonainen valkosipuli
  • ½ tl fenkolin siemeniä
  • konjakkia liekittämiseen
  • 1L kalaliemi
  • tuoretta rakuunaa
  • noin 2tl suola
  • 2 ½ dl kuohukerma (saman verran lientä ja kermaa)
  • 25g voi

Rapusalaatti

  • valmiiksi keitettyjä scampeja suolaliemessä
  • 1 salottisipuli
  • kourallinen eri värisiä pikkutomaatteja
  • nippu tuore rakuuna
  • nippu tuore minttu
  • ½ fenkoli
  • sitruunan mehu
  • 2rkl ranskankermaa

Valmistusohje

LIEKITETTY JOKIRAPUKEITTO: Poista rapujen pyrstöt ja poista suolet. Pyrstöjen lihan voit tarjoilla rapukeiton päällä. Revi ravun kuoret ja sakset osiin. Pilko sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, fenkoli ja chili ronskeiksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset ja fenkolin siemenet rypsiöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen liekitä konjakilla. Lisää joukkoon kalaliemi, yksi kuutioitu tuore tomaatti ja nippu tuoretta rakuunaa. Anna hautua noin 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä keitto kasaan kovalla lämmöllä. Lisää kerma ja lämmitä. Kuohkeuta kokoon keitetty keitto sauvasekoittimella ja lisää samalla joukkoon voi. Mausta suolalla.

Jaa keitto annoskulhoihin. Voit halutessasi lisätä ravunlihan keiton sekaan.

RAPUSALAATTI: Pilko kourallinen erivärisiä pikkutomaatteja viipaleiksi. Hienonna salottisipuli pieneksi. Puolita ravut pituus suunnassa puoliksi. Hienonna tuoreet yrtit ja kuutio fenkoli sormenpään kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopussa suola, sitruunan mehu ja ranskankerma. Tarkista maku.  

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiIllallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviöMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiKananpoikaa dim sum
Sara ChafakAlkuruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Sara Chafak
  • 11.08.202108:59
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Ville Husson pääruoka: Pelipäivän pasta

  • 27.07.202115:29
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Tuunattu tiramisu – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:26
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Mamma Mia -sienipasta, Sanaton äyriäispasta – Joanna Kuvaja

  • 27.07.202115:22
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna Kuvaja

  • 20.07.202114:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Gourmet Charlotta – Sara Chafak