Illallinen äidille: Liekitetty jokirapukeitto ja tomaatti-scampi-salaatti – Sara Chafak
Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Liekitetty jokirapukeitto
- 8 kpl jokirapuja (valmiiksi keitettyjä)
- ½ sipuli
- 1½ fenkoli
- 1 valkosipuli
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 tuore chili
- 1/2 sitruunaruoho
- 1 iso tomaatti
- ½ kokonainen valkosipuli
- ½ tl fenkolin siemeniä
- konjakkia liekittämiseen
- 1L kalaliemi
- tuoretta rakuunaa
- noin 2tl suola
- 2 ½ dl kuohukerma (saman verran lientä ja kermaa)
- 25g voi
Rapusalaatti
- valmiiksi keitettyjä scampeja suolaliemessä
- 1 salottisipuli
- kourallinen eri värisiä pikkutomaatteja
- nippu tuore rakuuna
- nippu tuore minttu
- ½ fenkoli
- sitruunan mehu
- 2rkl ranskankermaa
Valmistusohje
LIEKITETTY JOKIRAPUKEITTO: Poista rapujen pyrstöt ja poista suolet. Pyrstöjen lihan voit tarjoilla rapukeiton päällä. Revi ravun kuoret ja sakset osiin. Pilko sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, fenkoli ja chili ronskeiksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset ja fenkolin siemenet rypsiöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen liekitä konjakilla. Lisää joukkoon kalaliemi, yksi kuutioitu tuore tomaatti ja nippu tuoretta rakuunaa. Anna hautua noin 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä keitto kasaan kovalla lämmöllä. Lisää kerma ja lämmitä. Kuohkeuta kokoon keitetty keitto sauvasekoittimella ja lisää samalla joukkoon voi. Mausta suolalla.
Jaa keitto annoskulhoihin. Voit halutessasi lisätä ravunlihan keiton sekaan.
RAPUSALAATTI: Pilko kourallinen erivärisiä pikkutomaatteja viipaleiksi. Hienonna salottisipuli pieneksi. Puolita ravut pituus suunnassa puoliksi. Hienonna tuoreet yrtit ja kuutio fenkoli sormenpään kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopussa suola, sitruunan mehu ja ranskankerma. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka