Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaatti

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 06.07.2021 20:00
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Merimiespihvi

  • 650g naudan paisti
  • voita paistamiseen
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1l valmista lihalientä
  • 1 iso sipuli
  • vähäsuolaista soijaa
  • mustapippuri

Paahdettu salaatti

  • 4 isoa luumutomaattia
  • 2 avocadoa
  • kourallinen oransseja kirsikkatomaatteja
  • nippu broccoliineja (pitkiä parsakaaleja)
  • 3 avomaakurkkua
  • pkt fetaa
  • 2 iso viipaletta vesimelonia
  • paketti laadukasta parman kinkkua
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • sormisuolaa

Valmistusohje

MERIMIESPIHVI: Leikkaa naudan paisti noin 1cm paksuisiksi siivuiksi ja anna olla hetken huoneen lämmössä. Viipaloi perunat siivuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan.

Pyörittele naudan viipaleet vehnäjauhoissa. Ruskista naudan viipaleet muutama kerrallaan kuumalla pannulla reilussa voissa. Pidä koko paiston ajan hyvä keskilämpö pannussa ja lisää voita jokaisella uudella pannullisella.

Kun liha on paistettu, kuullota siivutettu sipuli voissa. Lisää sipulin joukkoon lihaliemi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja pienellä lirauksella soijaa. Tarkista maku. Liemi saa olla reilusti suolainen, sillä perunat ja lihat on maustamattomia.

Voitele laakea iso vuoka voilla. Lado perunat ja lihat vuorotellen vuokaan ja lisää sipulilientä.

Paista uunissa 200 astetta, noin 45min.

PAAHDETTU SALAATTI: Paahda parmankinkku uunissa noin 200 asteessa uunipellillä leivinpaperin päällä rapeaksi. Paahda, kuten pekonia.

Siivuta muut ainekset pitkiksi siivuiksi ja paahda niitä pannulla. Sekoita kaikki aineksen keskenään ja murra fetajuusto joukkoon. Mausta suolalla ja koristele rapealla parmankinkulla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin reseptiMasterChef: Lohta ja perunamuusia – Santun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiLohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaIllallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to Spain
Illallinen äidillePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen äidille
  • 06.07.202120:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat

  • 06.07.202120:00
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaatti

  • 06.07.202120:00
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto