Mainos

Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Parkkalin letut

  • Ainekset (10 kpl)
  • 2 kpl kananmunaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • noin 50 g voita paistamiseen

Sitruunainen mascarpone vaahto

  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarponea
  • ½ dlsokeri
  • ½ tl vaniljauute tai vaniljasokeri tai 1 vanilja tandon sisus

Valmistusohje

PARKKALIN LETUT: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.

Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin värisiksi.

SITRUUNAINEN MASCARPONE VAAHTO: Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone kevyesti käännellen joukkoon. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaa, niin lisää loraus kermaa tai maitoa joukkoon ja kääntele kevyesti sekaisin. Mausta sokerilla, sitruunan mehulla ja vaniljalla.

Kasaa letuista kaunis annos lautaselle ja pyöräytä kuumalla lusikalla mascarpone vaahdosta palloja letun viereen. Koristele tuoreilla marjoilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja