Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat
Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Parkkalin letut
- Ainekset (10 kpl)
- 2 kpl kananmunaa
- 5 dl täysmaitoa
- 1 rkl sokeria
- 3/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- noin 50 g voita paistamiseen
Sitruunainen mascarpone vaahto
- 2dl kuohukermaa
- 200g mascarponea
- ½ dlsokeri
- ½ tl vaniljauute tai vaniljasokeri tai 1 vanilja tandon sisus
Valmistusohje
PARKKALIN LETUT: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.
Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin värisiksi.
SITRUUNAINEN MASCARPONE VAAHTO: Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone kevyesti käännellen joukkoon. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaa, niin lisää loraus kermaa tai maitoa joukkoon ja kääntele kevyesti sekaisin. Mausta sokerilla, sitruunan mehulla ja vaniljalla.
Kasaa letuista kaunis annos lautaselle ja pyöräytä kuumalla lusikalla mascarpone vaahdosta palloja letun viereen. Koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta