Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 06.07.2021 20:00
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Parkkalin letut

  • Ainekset (10 kpl)
  • 2 kpl kananmunaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • noin 50 g voita paistamiseen

Sitruunainen mascarpone vaahto

  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarponea
  • ½ dlsokeri
  • ½ tl vaniljauute tai vaniljasokeri tai 1 vanilja tandon sisus

Valmistusohje

PARKKALIN LETUT: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.

Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin värisiksi.

SITRUUNAINEN MASCARPONE VAAHTO: Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone kevyesti käännellen joukkoon. Jos vaahdosta tulee liian tiukkaa, niin lisää loraus kermaa tai maitoa joukkoon ja kääntele kevyesti sekaisin. Mausta sokerilla, sitruunan mehulla ja vaniljalla.

Kasaa letuista kaunis annos lautaselle ja pyöräytä kuumalla lusikalla mascarpone vaahdosta palloja letun viereen. Koristele tuoreilla marjoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin reseptiMasterChef Suomi: Rapaperileivos marengilla, Markun reseptiMasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n reseptiIllallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningasIllallinen äidille: Martinan jälkiruoka: Synti, iso pamaus ja pyhä jysäysKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartaletti
Illallinen äidilleJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen äidille
  • 06.07.202120:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat

  • 06.07.202120:00
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaatti

  • 06.07.202120:00
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto