Mainos

Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Kukkakaali keitto

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kukkakaali
  • 1 salottisipuli
  • 25g voita
  • ½ l täysmaitoa
  • 200g smetanaa
  • 1tl suolaa
  • sitruuna

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli ja pilkottu kukkakaali. Sekoita kokoajan, älä ruskista.

Kaada maito kattilaan niin, että kukkakaalit ja sipuli peittyy. Laita leivinpaperi keiton päälle hatuksi, jotta kukkakaali höyrystyy lempeästi. Kukkakaalia ei saa yli keittää. Lopuksi kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaisen samettiseksi. Lisää lopussa purkki smetanaa keiton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja