Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 06.07.2021 20:00
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Kukkakaali keitto

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kukkakaali
  • 1 salottisipuli
  • 25g voita
  • ½ l täysmaitoa
  • 200g smetanaa
  • 1tl suolaa
  • sitruuna

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli ja pilkottu kukkakaali. Sekoita kokoajan, älä ruskista.

Kaada maito kattilaan niin, että kukkakaalit ja sipuli peittyy. Laita leivinpaperi keiton päälle hatuksi, jotta kukkakaali höyrystyy lempeästi. Kukkakaalia ei saa yli keittää. Lopuksi kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaisen samettiseksi. Lisää lopussa purkki smetanaa keiton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.

Lisää aiheesta:

Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna KuvajaIllallinen äidille: Emil Hallbergin pääruoka: Maailman paras carbonaraIllallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisottoIllallinen äidille: Amuse Bouche Martina in SpainIllallinen äidille: Veronica Verhon alkuruoka ihastuttaa: "Kyl tatti o ain tatti"Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje
Illallinen äidilleAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen äidille
  • 06.07.202120:00
    Jälkiruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin jälkiruoka: Lätkäjätkän legendat

  • 06.07.202120:00
    Pääruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaatti

  • 06.07.202120:00
    Alkuruoat

    Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto