Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto

illallinen äidille kukkakaalikeitto
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Kukkakaali keitto

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kukkakaali
  • 1 salottisipuli
  • 25g voita
  • ½ l täysmaitoa
  • 200g smetanaa
  • 1tl suolaa
  • sitruuna

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli ja pilkottu kukkakaali. Sekoita kokoajan, älä ruskista.

Kaada maito kattilaan niin, että kukkakaalit ja sipuli peittyy. Laita leivinpaperi keiton päälle hatuksi, jotta kukkakaali höyrystyy lempeästi. Kukkakaalia ei saa yli keittää. Lopuksi kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaisen samettiseksi. Lisää lopussa purkki smetanaa keiton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!