Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto
Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Kukkakaali keitto
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kukkakaali
- 1 salottisipuli
- 25g voita
- ½ l täysmaitoa
- 200g smetanaa
- 1tl suolaa
- sitruuna
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli ja pilkottu kukkakaali. Sekoita kokoajan, älä ruskista.
Kaada maito kattilaan niin, että kukkakaalit ja sipuli peittyy. Laita leivinpaperi keiton päälle hatuksi, jotta kukkakaali höyrystyy lempeästi. Kukkakaalia ei saa yli keittää. Lopuksi kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaisen samettiseksi. Lisää lopussa purkki smetanaa keiton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta