Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisotto

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 22.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Perunarisotto ja uppopaistettua broccoliinia
  • 7 kpl keskikokoista perunaa
  • parmesaanijuustoa
  • 1 pkt broccoliini (varsiparsakaali)
  • 1 iso salottisipuli
  • oliiviöljy
  • noin 5dl valmista kanalientä (niin paljon, että perunat peittyvät pannulla)
  • nippu tuoretta salviaa
  • loraus kuivaa valkoviini
  • mustapippuri
  • suola
  • ½ sitruunan mehu
  • noin 15g voita

Valmistusohje

Pese perunat ja kuutio ne saman kokoisiksi kuutioksi ja laita kylmään veteen odottamaan paistoa. Liekkaa shalottisipuli siivuiksi. Freesaa perunakuutiot oliiviöljyssä keskimiedolla lämmöllä. Perunat ei saa ruskistua. Lisää joukkoon salottisipuli. Leikkaa salvianlehdet hienoksi ja heitä joukkoon. Freesa noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon valkoviini ja perään kanaliemi. Sekoita kokoajan. Lisää lientä valmistuksen aikana. Peruna saa jäädä hiukan kiinteäksi.

Perunarisoton kypsentämisen aikana frittipaista broccoliinit kauniin ruskeisksi ja rapeiksi. Ripottele paiston jälkeen sormisuolaa päälle.

Lisää ihan lopussa perunarisottoon sitruunanmehu, voi ja parmesan juusto kokoajan sekoittaen pohjaa myöden. Näin saadaan risottoon emulgointi, eikä liemi leikkaa. Tällöin risotto ei saa enään kiehua.

Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.

Kasaa annos lautaselle niin, että rapeat broccoliinit tulee keoksi risoton päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n reseptiIllallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to SpainIllallinen äidille: Emil Hallbergin pääruoka: Maailman paras carbonaraIllallinen äidille: Emil Hallbergin alkuruoka: Helenan parempi kanawokkiIllallinen äidille: Martinan pääruoka: Autumn harvestJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
IllallinenEmil HallbergHelena Ahti-HallbergAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä