Mainos

Illallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisotto

Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.

Perunarisotto ja uppopaistettua broccoliinia

7 kpl keskikokoista perunaa

parmesaanijuustoa

1 pkt broccoliini (varsiparsakaali)

1 iso salottisipuli

oliiviöljy

noin 5dl valmista kanalientä (niin paljon, että perunat peittyvät pannulla)

nippu tuoretta salviaa

loraus kuivaa valkoviini

mustapippuri

suola

½ sitruunan mehu

noin 15g voita

Valmistusohje

Pese perunat ja kuutio ne saman kokoisiksi kuutioksi ja laita kylmään veteen odottamaan paistoa. Liekkaa shalottisipuli siivuiksi. Freesaa perunakuutiot oliiviöljyssä keskimiedolla lämmöllä. Perunat ei saa ruskistua. Lisää joukkoon salottisipuli. Leikkaa salvianlehdet hienoksi ja heitä joukkoon. Freesa noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon valkoviini ja perään kanaliemi. Sekoita kokoajan. Lisää lientä valmistuksen aikana. Peruna saa jäädä hiukan kiinteäksi.

Perunarisoton kypsentämisen aikana frittipaista broccoliinit kauniin ruskeisksi ja rapeiksi. Ripottele paiston jälkeen sormisuolaa päälle.

Lisää ihan lopussa perunarisottoon sitruunanmehu, voi ja parmesan juusto kokoajan sekoittaen pohjaa myöden. Näin saadaan risottoon emulgointi, eikä liemi leikkaa. Tällöin risotto ei saa enään kiehua.

Kasaa annos lautaselle niin, että rapeat broccoliinit tulee keoksi risoton päälle.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja