Illallinen äidille: Emil Hallbergin alkuruoka: Helenan parempi kanawokki
Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Kanakasvis wokki
- 1 punainen paprika
- 1 paksoi /pinaattikiinankaali
- 1/2 parsakaali
- 1 punasipuli
- 1 punainen chili
- ½ pkt munanuudeleita
- pkt wokki versoja (esim auringonkukan versoja)
- 2 maustamatonta kanan rintafilettä
- rypsiöljyä paistamiseen (kestää kovaan paistolämpötilaa)
- soijakastike
- suola
- 1 siruunan mehu
Valmistusohje
Siivuta kaikki vihannekset saman paksuisiksi pitkiksi siivuiksi. Viipaloi kananrintafileet isoiksi suikaleiksi ja paista frittikeittimellä kypsiksi. Laita kananpalat sivuun odottaan.
Peitä nuudelit kulhossa kiehuvalla vedellä ja anna tekeytyä kypsäksi.
Kuumenna öljy wokkipannussa ja paahda paprika ja parsakaali kuumalla lämmöllä. Älä kypsennä täysin kypsiksi. Lisää joukkoon paksoi ja sipuli. Jatka kuullottamista hetki, mutta jätä rapeiksi. Lisää paiston lopussa wokkiversot, soijakastike, sitruunan mehu, valmiiksi paistetut kanasuikaleet ja valutetut nuudelit pannuun. Kuumenna koko wokki korkealla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, soijaa ja sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia