Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Annimari Korten pääruoka: Mama cabbage

MTV Oy/ Nordman kuvaaja
Julkaistu 29.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Kaalikääryleet
  • 1 kokonainen keräkaali
  • 2,5 dl täysijyväriisi
  • suolaa
  • tuoretta meiramia
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 kevätsipuli
  • tuoretta meiramia
  • tuoretta timjamia
  • sormisuolaa
  • tummaa siirappia
  • voita
  • mustapippuria
  • ---------------------
  • Kurpitsa parsakaali paistos
  • 1 keskikokoinen myskikurpitsaa
  • 1 parsakaali
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • nippu erilaisia tuoreita yrttejä, kuten salvia ja timjami.
  • rypsiöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Keitä kokonainen kaali suolavedessä. Irrota päällimmäiset lehdet kypsyttyä, jotta kaalin sydän myös kypsyy. Voit vaihtoehtoisesti keittää kaalinlehdet irrallisina. Jäähdytä lehdet keiton jälkeen.

Keitä täysjyväriisi kaalin keitinvedessä. Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetty riisi. Pilko kevätsipulin vihreä osa, sekä nippu hienonnettua tuoretta meiramia. Lisää lopussa noin 5rkl tummaa siirappia.

Maista ja lisää mausteita, ja suolaa tarvittaessa.

Kauli keitetyt kaalinlehdet keittiöpyyhken välissä tasaiseksi, näin kaalinranka madaltuu. Laita kaalinlehden keskelle 2rkl täytettä ja kääri kauniiksi nyytiksi.

Asettele nyytit tiiviisti vuoan pohjalle.

------------------

Illallinen_aidille_S2_eps5_paaruoka_003

Leikkaa kurpitsa puoliksi ja asettele pellille. Viipaloi parsakaali isoiksi lohkoiksi ja asettele kurpitsan kanssa pellille. Jaa valkosipulin kynnet kuorineen puolikkaiden kurpitsojen ja parsakaalin päälle. Levitä vielä pitkiä yrttien oksia.  Ripottele sormisuolaa ja rypsiöljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40min.

Poista yrtit ja valkosipulit kurpitsojen päältä. Kaavi isolla lusikalla kurpitsan liha vuokaan isoiksi paloiksi.

Paahda kurpitsan lohkoja uunissa vielä hetki, että paljojen reunat hiukan ruskistuvat.

Asettele isolle lautaselle. Koristele tuoreilla yrteillä ja lorauksella oliiviölkyä. Tarjoile kaalikääryleiden kanssa.

Lisää päälle lohkare voita, siirappia noin 5rkl, suolaa, sekä jauhettua mustapippuria. 

Paista uunissa 160 asteessa noin 40min, kunnes kaalikääryleet ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean pinnan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kasvispasta ndujalla, Samulin reseptiGrillattuja herkkuja – nappaa talteen Olet mitä syöt -jakson reseptitMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaLampaankyljykset polentan kanssa
IllallinenEmil HallbergHelena Ahti-HallbergPääruoatLiharuoka
MTV Oy/ Nordman kuvaaja

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä