Illallinen äidille: Annimari Korten pääruoka: Mama cabbage

Illallinen_aidille_S2_eps5_paaruoka2_004 (1)
MTV Oy/ Nordman kuvaaja

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Kaalikääryleet
  • 1 kokonainen keräkaali
  • 2,5 dl täysijyväriisi
  • suolaa
  • tuoretta meiramia
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 kevätsipuli
  • tuoretta meiramia
  • tuoretta timjamia
  • sormisuolaa
  • tummaa siirappia
  • voita
  • mustapippuria
  • ---------------------
  • Kurpitsa parsakaali paistos
  • 1 keskikokoinen myskikurpitsaa
  • 1 parsakaali
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • nippu erilaisia tuoreita yrttejä, kuten salvia ja timjami.
  • rypsiöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Keitä kokonainen kaali suolavedessä. Irrota päällimmäiset lehdet kypsyttyä, jotta kaalin sydän myös kypsyy. Voit vaihtoehtoisesti keittää kaalinlehdet irrallisina. Jäähdytä lehdet keiton jälkeen.

Keitä täysjyväriisi kaalin keitinvedessä. Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetty riisi. Pilko kevätsipulin vihreä osa, sekä nippu hienonnettua tuoretta meiramia. Lisää lopussa noin 5rkl tummaa siirappia.

Maista ja lisää mausteita, ja suolaa tarvittaessa.

Kauli keitetyt kaalinlehdet keittiöpyyhken välissä tasaiseksi, näin kaalinranka madaltuu. Laita kaalinlehden keskelle 2rkl täytettä ja kääri kauniiksi nyytiksi.

Asettele nyytit tiiviisti vuoan pohjalle.

------------------

Leikkaa kurpitsa puoliksi ja asettele pellille. Viipaloi parsakaali isoiksi lohkoiksi ja asettele kurpitsan kanssa pellille. Jaa valkosipulin kynnet kuorineen puolikkaiden kurpitsojen ja parsakaalin päälle. Levitä vielä pitkiä yrttien oksia.  Ripottele sormisuolaa ja rypsiöljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40min.

Poista yrtit ja valkosipulit kurpitsojen päältä. Kaavi isolla lusikalla kurpitsan liha vuokaan isoiksi paloiksi.

Paahda kurpitsan lohkoja uunissa vielä hetki, että paljojen reunat hiukan ruskistuvat.

Asettele isolle lautaselle. Koristele tuoreilla yrteillä ja lorauksella oliiviölkyä. Tarjoile kaalikääryleiden kanssa.

Lisää päälle lohkare voita, siirappia noin 5rkl, suolaa, sekä jauhettua mustapippuria. 

Paista uunissa 160 asteessa noin 40min, kunnes kaalikääryleet ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean pinnan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja