Illallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?

Illallinen_aidille_S2_eps5_kari_aihinen_annimari_korte_006
MTV Oy/ Nordman kuvaaja

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Vaniljainen puolukkasurvos kookosgrumblella ja valkosuklaamoussella
  • Vaniljainen puolukka survos
  • 4dl tuoreita puolukoita
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.
  • Valkosuklaa musse
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarponea
  • 1/2 dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehut
  • 90g valkosuklaata
  • Kookosvalkosuklaa grumble
  • 100g voita
  • 100g valkosuklaata (säästä yksi pala koristeluun)
  • 2rkl tomusokeria
  • 1dl kookosjauhoa
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1 kanamuna

Valmistusohje

Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.

Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunan mehulla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vaniljaa, sitruunaa tai sokeria.

Sulata voi, valkosuklaa ja tomusokeri vesihauteessa, sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, kookoshiutaleet ja kookosjauho. Sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20minuuttia tai niin, että paistoksen pinta on kauniin ruskea. Voit välissä rikkoa rintaa, jotta paistoksesta tulee mahdollisimman rapea.

Kasaa jälkiruoka laseihin vuorotellen puolukkasurvosta, moussea ja grumblea. Koristele raastetulla valkosuklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat