Mainos

Illallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Vaniljainen puolukkasurvos kookosgrumblella ja valkosuklaamoussella

Vaniljainen puolukka survos

4dl tuoreita puolukoita

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.

Valkosuklaa musse

2dl kuohukermaa

200g mascarponea

1/2 dl sokeria

puolikkaan sitruunan mehut

90g valkosuklaata

Kookosvalkosuklaa grumble

100g voita

100g valkosuklaata (säästä yksi pala koristeluun)

2rkl tomusokeria

1dl kookosjauhoa

1dl kookoshiutaleita

1 kanamuna

Valmistusohje

Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.

Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunan mehulla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vaniljaa, sitruunaa tai sokeria.

Sulata voi, valkosuklaa ja tomusokeri vesihauteessa, sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, kookoshiutaleet ja kookosjauho. Sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20minuuttia tai niin, että paistoksen pinta on kauniin ruskea. Voit välissä rikkoa rintaa, jotta paistoksesta tulee mahdollisimman rapea.

Kasaa jälkiruoka laseihin vuorotellen puolukkasurvosta, moussea ja grumblea. Koristele raastetulla valkosuklaalla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja