Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?

MTV Oy/ Nordman kuvaaja
Julkaistu 29.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Vaniljainen puolukkasurvos kookosgrumblella ja valkosuklaamoussella
  • Vaniljainen puolukka survos
  • 4dl tuoreita puolukoita
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.
  • Valkosuklaa musse
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarponea
  • 1/2 dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehut
  • 90g valkosuklaata
  • Kookosvalkosuklaa grumble
  • 100g voita
  • 100g valkosuklaata (säästä yksi pala koristeluun)
  • 2rkl tomusokeria
  • 1dl kookosjauhoa
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1 kanamuna

Valmistusohje

Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.

Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunan mehulla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vaniljaa, sitruunaa tai sokeria.

Sulata voi, valkosuklaa ja tomusokeri vesihauteessa, sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, kookoshiutaleet ja kookosjauho. Sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20minuuttia tai niin, että paistoksen pinta on kauniin ruskea. Voit välissä rikkoa rintaa, jotta paistoksesta tulee mahdollisimman rapea.

Kasaa jälkiruoka laseihin vuorotellen puolukkasurvosta, moussea ja grumblea. Koristele raastetulla valkosuklaalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiIllallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis BluesIllallinen äidille: Gourmet Charlotta – Sara ChafakIllallinen äidille: Emil Hallbergin jälkiruoka: Täytekakku, minkä Helenakin osaisiIllallinen äidille: Martinan jälkiruoka: Synti, iso pamaus ja pyhä jysäysKoko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla
IllallinenEmil HallbergHelena Ahti-HallbergJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä