Illallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?
Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Vaniljainen puolukkasurvos kookosgrumblella ja valkosuklaamoussella
- Vaniljainen puolukka survos
- 4dl tuoreita puolukoita
- 1dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.
- Valkosuklaa musse
- 2dl kuohukermaa
- 200g mascarponea
- 1/2 dl sokeria
- puolikkaan sitruunan mehut
- 90g valkosuklaata
- Kookosvalkosuklaa grumble
- 100g voita
- 100g valkosuklaata (säästä yksi pala koristeluun)
- 2rkl tomusokeria
- 1dl kookosjauhoa
- 1dl kookoshiutaleita
- 1 kanamuna
Valmistusohje
Survo puolukka hienoksi sokerin ja vaniljan kanssa.
Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunan mehulla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vaniljaa, sitruunaa tai sokeria.
Sulata voi, valkosuklaa ja tomusokeri vesihauteessa, sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, kookoshiutaleet ja kookosjauho. Sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20minuuttia tai niin, että paistoksen pinta on kauniin ruskea. Voit välissä rikkoa rintaa, jotta paistoksesta tulee mahdollisimman rapea.
Kasaa jälkiruoka laseihin vuorotellen puolukkasurvosta, moussea ja grumblea. Koristele raastetulla valkosuklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut