Mainos

Illallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to Spain

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Lihapullat tomaattikastikkeessa MojoMojo perunoilla ja aolilla

Lihapullat tomaattikastikkeessa

400g naudanjauhelihaa

1 shalotti sipuli

2 valkosipulin kynttä

2rkl kuohukermaa

1t suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

2 kananmunaa

1 kevätsipuli

normaalisuolaista voita paistamiseen

2 purkkia kuorittuja purkkitomaatteja

tuoretta timjamia

MojoMojo perunat

1kg pieniä perunoita

rypsiöljyä

suolaa

Valmistusohje

Sekoita jauheliha ja kanamunat kulhossa. Hienonna sipulit pieniksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna nippu tuoretta timjamia joukkoon. Pyörittele massasta pullia. Paista lihapullat voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Vinkki, kastele kädet lämpöisessä vedessä kun pyörittelet pullia. Tällöin jauhelihan rasva ei tartu käsiin.

Survo säilyke tomaattia ja lisää pannuun lihapullien joukkoon. Anna tomaatti kastikkeen kypsyä noin 20 min miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Höyrytä perunoita höyrytin kattilassa. Litistä perunat pellille, mutta älä tee muhennosta. Pyörittele perunat hennosti ja lisää perunoiden päälle öljy ja mausta reilulla sormisuolalla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja