Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to Spain

MTV Oy/ Nordman kuvaaja
Julkaistu 29.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Lihapullat tomaattikastikkeessa MojoMojo perunoilla ja aolilla
  • Lihapullat tomaattikastikkeessa
  • 400g naudanjauhelihaa
  • 1 shalotti sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2rkl kuohukermaa
  • 1t suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 kevätsipuli
  • normaalisuolaista voita paistamiseen
  • 2 purkkia kuorittuja purkkitomaatteja
  • tuoretta timjamia
  • MojoMojo perunat
  • 1kg pieniä perunoita
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita jauheliha ja kanamunat kulhossa. Hienonna sipulit pieniksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna nippu tuoretta timjamia joukkoon. Pyörittele massasta pullia. Paista lihapullat voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Vinkki, kastele kädet lämpöisessä vedessä kun pyörittelet pullia. Tällöin jauhelihan rasva ei tartu käsiin.

Survo säilyke tomaattia ja lisää pannuun lihapullien joukkoon. Anna tomaatti kastikkeen kypsyä noin 20 min miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Höyrytä perunoita höyrytin kattilassa. Litistä perunat pellille, mutta älä tee muhennosta. Pyörittele perunat hennosti ja lisää perunoiden päälle öljy ja mausta reilulla sormisuolalla.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen lihapullapastaIllallinen äidille: Ville Husson pääruoka: Pelipäivän pastaIllallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaattiIllallinen äidille: Emil Hallbergin alkuruoka: Helenan parempi kanawokkiIllallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisottoLammaspullia, polentaa ja gremolataa
IllallinenEmil HallbergHelena Ahti-HallbergAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä