Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ihramakkara ja juuresmuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 isterbandia
  • (tai ryynimakkaraa)
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 liemikuutio
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset ja laita kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää laakerinlehti ja kaada vettä ainesten peitoksi. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä, siivilöi keitinliemi talteen.

2. Purista juurekset perunapuristimella tai survo ne käsin. Lisää hieman keitinlientä ja vatkaa sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla ja pippurilla. Laita muusi uunivuokaan. Aseta makkarat, joihin olet tehnyt viiltoja, muusin päälle ja pane uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoile sinapin kanssa.

Isterband (=ihranauha) on smoolantilainen erikoisuus, ihramakkara, jota tuskin Suomen kaupoista löytyy. Ellet käy Tukholman halleissa ostoksilla, korvaa makkara meikäläisellä ryynimakkaralla.

Lisää aiheesta:

JuuressoseJuuressosetta, sianpotkaa ja perunalastujaSianpotkaa ja juuressosettaKeitetty riimisuolattu häränrintaItävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen keraSianpotkaa ja juuressosetta
UunimakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara
  • 03.04.202011:34
    Hellapoliisi

    Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Nopea makkarapannu

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa