Ihastuttava raparperipiiras

Eikö olekin tyylikästä, kun mantelimassapohjan ja raparperihillokkeen päällä on taikinaristikko. Ylihyvää kevyesti vatkatun kerman kanssa.

Ainekset

  • 6 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 100 g mantelimassaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 500 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 3/4 dl mantelirouhetta
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauho ja raastettu mantelimassa, lisää vesi ja sekoita taikinaksi, pane kylmään tunniksi.

2. Kauli 2/3 taikinaa ja vuoraa sillä piirasvuoka. Laita raparperit pohjalle ja sirota perunajauhoon sekoitettu sokeri pinnalle.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli lopputaikina leikkaa siitä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vatkatulla munalla, sirota päälle mantelirouhe ja paistia 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat