Ihastuttava raparperipiiras
Eikö olekin tyylikästä, kun mantelimassapohjan ja raparperihillokkeen päällä on taikinaristikko. Ylihyvää kevyesti vatkatun kerman kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 100 g mantelimassaa
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 3/4 dl mantelirouhetta
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauho ja raastettu mantelimassa, lisää vesi ja sekoita taikinaksi, pane kylmään tunniksi.
2. Kauli 2/3 taikinaa ja vuoraa sillä piirasvuoka. Laita raparperit pohjalle ja sirota perunajauhoon sekoitettu sokeri pinnalle.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli lopputaikina leikkaa siitä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vatkatulla munalla, sirota päälle mantelirouhe ja paistia 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa