Ihastuttava raparperipiiras
Eikö olekin tyylikästä, kun mantelimassapohjan ja raparperihillokkeen päällä on taikinaristikko. Ylihyvää kevyesti vatkatun kerman kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 100 g mantelimassaa
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 3/4 dl mantelirouhetta
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauho ja raastettu mantelimassa, lisää vesi ja sekoita taikinaksi, pane kylmään tunniksi.
2. Kauli 2/3 taikinaa ja vuoraa sillä piirasvuoka. Laita raparperit pohjalle ja sirota perunajauhoon sekoitettu sokeri pinnalle.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli lopputaikina leikkaa siitä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vatkatulla munalla, sirota päälle mantelirouhe ja paistia 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi