Mainos

Ideoita maistuviin korvapuusteihin

Ainekset

  • 16 kpl

Taikina

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (1 kg) tai pullataikinaa (3 dl nestettä)

Herkkupuustit

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia

Mantelipuustit

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 100 g mantelirouhetta

Toscapuustit

  • n. 75 g mantelikuorrutusseosta

Hedelmäpuustit

  • n. 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta

Voiteluun

  • kananmuna, raesokeria

Valmistusohje

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 min.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.