Munien hyydyttäminen ei ole vaikeaa, kokeile vaikka! Tässä munat tarjoillaan toastilla pekonin ja avokadon kera.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 avokado
- 2 pekoniviipaletta
- 4 kevätsipulia
- 2 dl majoneesia
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
Hyydytetyt kananmunat
- 1 rkl etikkaa
- 4 kananmunaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
- voita
Valmistusohje
1. Hyydytetyt kananmunat: Kuumenna vesi, etikka ja suola kiehuvaksi matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, kananmunat on valmis, tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla ja valuta.
2. Halkaise kevätsipulit pituussuuntaan ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa, lisää sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado ja marinoi se kastikkeessa.
3. Paista pekonit rapeaksi, valuta talouspaperilla.
4. Hienonna ruohosipuli ja sekoita majoneesin kanssa. Murusta mukaan rakuuna, mausta suolalla ja pippurilla.
5. Paahda leipäviipaleet ja levitä päälle voita. Asettele päälle avokadoviipaleita, kananmuna ja majoneesia. Puolita pekoniviipaleet ja lisää toasteille. Koristele kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.