Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Munien hyydyttäminen ei ole vaikeaa, kokeile vaikka! Tässä munat tarjoillaan toastilla pekonin ja avokadon kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 avokado
  • 2 pekoniviipaletta
  • 4 kevätsipulia
  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Hyydytetyt kananmunat

  • 1 rkl etikkaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia
  • voita

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Kuumenna vesi, etikka ja suola kiehuvaksi matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, kananmunat on valmis, tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla ja valuta.

2. Halkaise kevätsipulit pituussuuntaan ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa, lisää sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado ja marinoi se kastikkeessa.

3. Paista pekonit rapeaksi, valuta talouspaperilla.

4. Hienonna ruohosipuli ja sekoita majoneesin kanssa. Murusta mukaan rakuuna, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Paahda leipäviipaleet ja levitä päälle voita. Asettele päälle avokadoviipaleita, kananmuna ja majoneesia. Puolita pekoniviipaleet ja lisää toasteille. Koristele kevätsipulilla.

Lisää aiheesta:

Kananmunat FlorentineUppomunaa, avokadoa ja pekonia paahtoleivälläKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraHovimestarin moussakaHyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen keraJuustocurry herneiden kera
ToastAlkuruoatBrunssiVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast