Hyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin kera

Munien hyydyttäminen ei ole vaikeaa, kokeile vaikka! Tässä munat tarjoillaan toastilla pekonin ja avokadon kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 avokado
  • 2 pekoniviipaletta
  • 4 kevätsipulia
  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Hyydytetyt kananmunat

  • 1 rkl etikkaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia
  • voita

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Kuumenna vesi, etikka ja suola kiehuvaksi matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, kananmunat on valmis, tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla ja valuta.

2. Halkaise kevätsipulit pituussuuntaan ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa, lisää sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado ja marinoi se kastikkeessa.

3. Paista pekonit rapeaksi, valuta talouspaperilla.

4. Hienonna ruohosipuli ja sekoita majoneesin kanssa. Murusta mukaan rakuuna, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Paahda leipäviipaleet ja levitä päälle voita. Asettele päälle avokadoviipaleita, kananmuna ja majoneesia. Puolita pekoniviipaleet ja lisää toasteille. Koristele kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!