Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyvingiensis-omenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)

Julkaistu 18.02.2013 00:00

9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Piirakkavuoan halkaisija 23,5 cm

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea, 380 g

Täyte

  • Hyvingiensis-omenoita
  • sokeria

Pinnalle

  • sokeria ja kanelia
  • piirakkataikinasta leivottuja minipikkuleipiä

Valmistusohje

Tuomareina kilpailussa toimivat kaupunginhallituksen Krista Silfverberg sekä Myllyn Paras viestintäpäällikkö Arja Savela. Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.

Hyvingiensis-koristeomenapuu on sekä Valtionrautateiden että Hyvinkään kaupungin nimikkokasvi. Tämän vuoksi olikin osuvaa järjestää oma sarjansa myös tästä nimenomaisesta omenalajikkeesta. Hyvingiensis-sarjassa herkullisuus ja kekseliäs junakeksi-koristelu toivat tälläkertaa voiton.

Pohja painellaan vuokaan tasaisesti ja reunoille kertynyt ylimääräinen pohjataikina, pienen nyrkin kokoinen ”köntti”, kaulitaan kuten piparkakkutaikina piirakan koristeita (pieniä vetureita) varten.

Hyvingiensis-omenasosetta varten pienet Rautatieomenapuun koristeomenat kuoritaan. Kattilan pohjalle puoli desilitraa vettä ja omenanpalat, "keitetään" sokerin kanssa lähes soseeksi. Ei ihan hienoksi, sillä uunissa pienet möhkäleet pehmenevät lisää. Sose levitetään pohjan päälle täytteeksi. Soseen päälle laitetaan ohuesti kanelia ja hieman sokeria.

Koristeita varten piirakkapohjasta jäänyt "köntti" kaulitaan ja paistetaan piparkakuiksi. Koristeita ei ole tarkoitus syödä.

Tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Lea Bergström

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

SuklaakorvapuustitPienet kasvis-juustopiirasetSitruunainen rahkapiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaOmenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)Marja-aroniapiirakka
OmenapiirakkaKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu