Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi limppu
- 5 dl piimää
- 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl leipämausteseosta
- 1 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 10 dl ruissihtijauhoa
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.