Hunajalimppu

Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.

Yksi limppu

  • 5 dl piimää
  • 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl leipämausteseosta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.

2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Lisää samankaltaisia reseptejä

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja