Hunajalimppu
Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi limppu
- 5 dl piimää
- 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl leipämausteseosta
- 1 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 10 dl ruissihtijauhoa
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti