Hunajakanaa ananaksella
Tässä valmistamme herkullista aasialaista hapanimeläkanaa ananaksella. Tarjoile mielellään riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri, halkaistuna
- 1 pieni prk viipaloitua ananasta
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl aitoa soijaa
- 1 tl inkivääriä
Kastike
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 1 dl ananaslientä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta broilerinpuolikkaat suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi ja penslaa palat sillä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana ja valele marinadilla.
2. Freesaa voi ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja ananasliemi. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
3. Tarjoile kana kastikkeen ja kokonaisten ananasviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti