Hunajakanaa ananaksella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668952/landscape16_9/515/290/f3c6d8b55112fbdfecbf26d6ad1b91e6/tY/934364-5382.jpg)
Tässä valmistamme herkullista aasialaista hapanimeläkanaa ananaksella. Tarjoile mielellään riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri, halkaistuna
- 1 pieni prk viipaloitua ananasta
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl aitoa soijaa
- 1 tl inkivääriä
Kastike
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 1 dl ananaslientä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta broilerinpuolikkaat suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi ja penslaa palat sillä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana ja valele marinadilla.
2. Freesaa voi ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja ananasliemi. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
3. Tarjoile kana kastikkeen ja kokonaisten ananasviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka