Hunajakanaa ananaksella

Tässä valmistamme herkullista aasialaista hapanimeläkanaa ananaksella. Tarjoile mielellään riisin kera.

Neljälle

  • 1 iso broileri, halkaistuna
  • 1 pieni prk viipaloitua ananasta

Marinadi

  • 5 rkl hunajaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl aitoa soijaa
  • 1 tl inkivääriä

Kastike

  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 dl ananaslientä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta broilerinpuolikkaat suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi ja penslaa palat sillä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana ja valele marinadilla.

2. Freesaa voi ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja ananasliemi. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

3. Tarjoile kana kastikkeen ja kokonaisten ananasviipaleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!