Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokin emmer-mannapuuro

Julkaistu 21.01.2016 07:14

21.1.2016. Ravintola Olon Jari Vesivalo valmistaa mannapuuron uudella tapaa. Tässä todellinen fine dining -haaste kotikokille!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Munapohja puuroon

  • 300g maito 3%
  • 200g kerma 35%
  • 100g kanamunan keltuaisia (käytä aina mahdollisimman tuoreita munia)
  • 3g hyvälaatuista suolaa
  • Kourallinen kuusenkerkkiä tai kuusen pieniä kärkioksia

Puuropohja

  • 570g maito 3%
  • 100g kerma 35%
  • 2 oksaa timjamia
  • Pieni pala valkosipulia
  • 6g hyvälaatuista suolaa
  • 100g Malmgårdin emmer manna
  • 30g ruskistettua voita
  • 30g normaali suolaista voita

Puuro

  • 250g puuropohjaa
  • 120g munapohjaa

Lisänä

  • Paistettuja mallasleipä muruja.
  • Suolattua, savustettua ja kuivattua poronsydäntä raastettuna.
  • Ruskistettua voita sulana.
  • Kasaan keitettyä sienilientä, kevyesti suurustettuna ja lämpöisenä pullossa.

Valmistusohje

Emmer porridge/Jari Vesivalo/Restaurant Olo:

Munapohja puuroon:

1. Yhdistä kaikki ainekset, paitsi kuusenkerkkä ja sekoita hyvin.

2. Kypsennä nuolijalla sekoittaen 78 asteeseen, tai kun kastat lusikan massaan ja puhallat lusikan kuperalle puolelle ja sinne jää kaunis sekä sileä aalto kuvio.

3. Ota massa pois lämmöltä, siivilöi ja sekoita sauvasekoittimella, jos sellaista ei ole niin sekoita hyvin vipilällä.

4. Lisää lämpöiseen ja kypsennettyyn munapohjaan kuusenkerkät tai oksat.

5. Jäädytä pohja ja siirrä peitettynä jääkaappiin 12 tunniksi, näin kanamunan keltuaiselle jää aikaa tehdä taikojaan ja massasta tulee oikean paksuinen ja kiiltävä munapohja puuroon.

6. Siivilöi munapohjasta kerkät tai oksat pois ennen käyttöä.

Puuropohja:

1. Yhdistä nesteet ja lämmitä höyryäväksi.

2. Lisää timjami sekä valkosipuli

3. Ota pois lämmöltä, peitä ja anna maustua puoli tuntia.

4. Siivilöi ja säästä neste.

5. Lämmitä neste uudestaan melkein kiehuvaksi

6. Lisää kuuman maito-kerman joukkoon mannaryynit ja suola.

7. Sekoita hyvin.

8. Tiputa lämpö pienelle ja anna hautua noin 15-20 minuuttia, sekoittele välillä.

9. Sekoita voit haudutettuun puuropohjaan, Siivilöi karkean siivilän läpi tarvittaessa.

10. Ota puuropohja pois lämmöltä, jäädytä ja siirrä peitettynä jääkaappiin.

Puuro:

1. Yhdistä puuro ja munapohja, lämmitä varovasti sekoittaen noin 65 asteeseen, tässä asteessa massa yleensä nipistää hieman sormen päätä noin parissa sekunnissa.

2. Kaada lämmin puuro kermasifoniin ja lisää yksi kermasifoni patruuna (n2o).

3. Pidä tarjoilun ajan lämpöisessä vesihauteessa, esimerkiksi kattilassa. Katso kuitenkin että vesihauteen lämpö ei nouse yli 70 asteen.

Esillelaitto:

Pursota tarjoiluhetkellä lämmintä puuroa sifonista tarjoiluastiaan (mielellään syvä. Pursota keskelle lämmintä sienilientä. Lisää päälle mallasleipää ja raastettua poronsydäntä. Laita lopuksi hieman ruskistettua voita päälle ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Bao bun Shao Xing rapealla kanalla, Then reseptiMasterChef: Kozeen Shiwanin kuningasperunaKim Mikkolan Poro XONaked cake: Iisan joulupöydän nakukakkuArancini eli helpot riisipyörykätIntialaiset frityyrispiraalit
Makea puuroPäivän reseptiMakuja ja ElämääAjankohtaistaVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro
  • 24.4.16:10
    Vegaaninen

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 13.3.11:59
    Puuro

    Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

  • 2.2.07:45
    Aamiainen

    Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

  • 27.01.202314:24
    Puuro

    Katin helppo ja nopea vispipuuro

  • 28.04.202008:51
    Puuro

    Tuorepuuro – Kari Aihisen helppo resepti