Hirvipyörykät ja juureskakku

Yllätä ystäväsi hirvipyöryköillä ja juureskakulla. Tämä ruoka maistuu varmasti jokaiselle.

Ainekset

  • Neljälle hengelle

Ainekset

  • 400 g hirvenjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl sieniä
  • 2 dl kermaa
  • 2 siivua tummaa limppua
  • 2 tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • mustapippuria

Juureskakkuja

  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakkaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • ½ tl timjamia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hienonna sipuli sekä sienet ja paista ne pannulla. Leikkaa leivästä reunat pois ja murenna kerman joukkoon turpoamaan 15 minuutin ajaksi.

Sekoita liha, jäähtynyt sieni-sipuliseos sekä turvonnut leipä keskenään ja mausta hyvin. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan, jonka jälkeen voit muotoilla niistä pullia ja paistaa pannulla tai uunissa kypsäksi.

Raasta kuoritut juurekset kulhoon ja ripottele suola joukkoon. Anna suolan imeytyä juureksiin 10 minuutin ajan ja purista suurin neste pois niistä siivilän avulla. Lisää joukkoon jauhot, muna sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista lettupannulla rapeita pieniä kakkuja tai tee yhdellä isolla pannulla yksi iso rösti

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.