Hirvipihvit punajuurten kera
Monista kaupoista saa pakastettua hirven jauhelihaa, ellet itse metsästä. Riistan jauhelihan voi myös vaihtaa naudan jauhelihaan. Tarjoile pihvit voissa paistettujen punajuurten kanssa, ne antavat hienoa väriä ja makua kokonaisuudelle.
Neljälle
- 300 g hirven jauhelihaa
- 100 g sian jauhelihaa
- 10 katajanmarjaa
- 2 maustemittaa muskottia
- ½ tl rosmariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kananmuna
- 1 dl olutta
- 1 tl viinietikkaa
- 8 punajuurta
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 rkl voita
- 8 perunaa
Valmistusohje
1. Keitä punajuuret ja perunat. Talvipunajuuret saattavat vaatia tunnin keittoajan. Kuori ja viipaloi punajuuret. Hienonna ruohosipuli.
2. Sekoita jauhelihat keskenään. Murskaa katajanmarjat ja lisää lihaan, purista mukaan valkosipuli, mausta vastajauhetulla valkopippurilla ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin. Laita lihataikina jääkaappiin 1 tunniksi maustumaan. Lisää sitten kananmuna, olut ja viinietikka, sekoita.
3. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää keitetyt punajuuriviipaleet ja paista kevyesti pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ruohosipuli. Paista keitetyt perunat voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa