Hirvilihapullat tomaattikastikkeessa
Riistakauden parhaimmat lihapullat syntyvät hirvenjauhelihasta. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
Ainekset
Tomaattikastike
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl cayennenpippuria
- 1 tl sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Lihapullat
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 dl smetanaa
- 1 kananmuna
- 1 siivua vaaleaa leipää murustettuna
- 2 rkl jauhettua sipulia
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- n. 1 tl suolaa
- kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä
tarjoiluun
- raastettua parmesaania ja pastaa
Valmistusohje
Mittaa tomaattikastikkeen ainekset tuoretta basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen, lohko kuoritut sipulit hiukan pienemmiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi. Siirrä isoon kasariin ja anna porista miedolla lämmöllä valmistaessasi lihapullia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä, jos siitä tulee liian paksua.
Sekoita lihapullien kaikki ainekset taikinaksi. Muotoile kostutetuin kämmenin taikinasta pyöreitä pullia Pudota lihapullat varovasti kastikkeen sekaan kypsymään. Älä sekoittele, etteivät lihapullat hajoa. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen poristen n. 20 minuuttia. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tuore basilika kastikkeeseen. Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoa höyryävän kuuman pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa