Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvilihapullat tomaattikastikkeessa

MTV
Julkaistu 19.10.2017 07:00

MTV LIFESTYLE

Riistakauden parhaimmat lihapullat syntyvät hirvenjauhelihasta. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

Ainekset

    Tomaattikastike

    • 800 g tomaattimurskaa
    • 2 rkl tomaattipyreetä
    • 1 sipuli
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 lihaliemikuutio
    • 2 tl kuivattua oreganoa
    • 1 tl savupaprikajauhetta
    • ½ tl cayennenpippuria
    • 1 tl sokeria
    • 1 rkl punaviinietikkaa
    • kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
    • ripaukset suolaa ja mustapippuria

    Lihapullat

    • 400 g hirvenjauhelihaa
    • 1 dl smetanaa
    • 1 kananmuna
    • 1 siivua vaaleaa leipää murustettuna
    • 2 rkl jauhettua sipulia
    • 1 tl valkosipulijauhetta
    • 1 tl oreganoa
    • n. 1 tl suolaa
    • kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä

    tarjoiluun

    • raastettua parmesaania ja pastaa

    Valmistusohje

    Mittaa tomaattikastikkeen ainekset tuoretta basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen, lohko kuoritut sipulit hiukan pienemmiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi. Siirrä isoon kasariin ja anna porista miedolla lämmöllä valmistaessasi lihapullia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä, jos siitä tulee liian paksua.

    Sekoita lihapullien kaikki ainekset taikinaksi. Muotoile kostutetuin kämmenin taikinasta pyöreitä pullia Pudota lihapullat varovasti kastikkeen sekaan kypsymään. Älä sekoittele, etteivät lihapullat hajoa. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen poristen n. 20 minuuttia. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tuore basilika kastikkeeseen. Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoa höyryävän kuuman pastan kera.

    Lisää aiheesta:

    Pastakeittoa kuoren allaItalialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretGrillikylki ananaksellaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
    LihapullatRiistapyörykätRiistaHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Lihapullat
    • 12.03.202209:30
      Pasta

      Harri Syrjäsen lihapullapasta

    • 27.08.202109:32
      Kari Aihinen

      Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

    • 09.04.202110:18
      Nopeat ja helpot

      Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

    • 08.03.202110:15
      Hans Välimäki

      Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

    • 21.04.202010:05
      Pääruoat

      Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti