Riistakauden parhaimmat lihapullat syntyvät hirvenjauhelihasta. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
Ainekset
Tomaattikastike
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl cayennenpippuria
- 1 tl sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Lihapullat
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 dl smetanaa
- 1 kananmuna
- 1 siivua vaaleaa leipää murustettuna
- 2 rkl jauhettua sipulia
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- n. 1 tl suolaa
- kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä
tarjoiluun
- raastettua parmesaania ja pastaa
Valmistusohje
Mittaa tomaattikastikkeen ainekset tuoretta basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen, lohko kuoritut sipulit hiukan pienemmiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi. Siirrä isoon kasariin ja anna porista miedolla lämmöllä valmistaessasi lihapullia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä, jos siitä tulee liian paksua.
Sekoita lihapullien kaikki ainekset taikinaksi. Muotoile kostutetuin kämmenin taikinasta pyöreitä pullia Pudota lihapullat varovasti kastikkeen sekaan kypsymään. Älä sekoittele, etteivät lihapullat hajoa. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen poristen n. 20 minuuttia. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tuore basilika kastikkeeseen. Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoa höyryävän kuuman pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.