Mainos
Mainos

Riistakauden parhaimmat lihapullat syntyvät hirvenjauhelihasta. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

Ainekset

    Tomaattikastike

    • 800 g tomaattimurskaa
    • 2 rkl tomaattipyreetä
    • 1 sipuli
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 lihaliemikuutio
    • 2 tl kuivattua oreganoa
    • 1 tl savupaprikajauhetta
    • ½ tl cayennenpippuria
    • 1 tl sokeria
    • 1 rkl punaviinietikkaa
    • kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
    • ripaukset suolaa ja mustapippuria

    Lihapullat

    • 400 g hirvenjauhelihaa
    • 1 dl smetanaa
    • 1 kananmuna
    • 1 siivua vaaleaa leipää murustettuna
    • 2 rkl jauhettua sipulia
    • 1 tl valkosipulijauhetta
    • 1 tl oreganoa
    • n. 1 tl suolaa
    • kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä

    tarjoiluun

    • raastettua parmesaania ja pastaa

    Valmistusohje

    Mittaa tomaattikastikkeen ainekset tuoretta basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen, lohko kuoritut sipulit hiukan pienemmiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi. Siirrä isoon kasariin ja anna porista miedolla lämmöllä valmistaessasi lihapullia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä, jos siitä tulee liian paksua.

    Sekoita lihapullien kaikki ainekset taikinaksi. Muotoile kostutetuin kämmenin taikinasta pyöreitä pullia Pudota lihapullat varovasti kastikkeen sekaan kypsymään. Älä sekoittele, etteivät lihapullat hajoa. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen poristen n. 20 minuuttia. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tuore basilika kastikkeeseen. Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoa höyryävän kuuman pastan kera.


     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.